Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Det 20. århundredes Danmarkshistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
192 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
undervisningsmaterialer
Målgruppe
Beregnet til undervisning i det almene gymnasium, på hhx og htx
Undervisning
til skolebrug

Beskrivelse


Behandler de sidste ca. 150 års danmarkshistorie med udgangspunkt i de internationale impulser, begivenheder og udviklingstræk, der har formet og påvirket Danmark.

Indhold

Danmarkshistorie og verdenshistorie ; Landbrug og industrialisering : den økonomiske udvikling ; Demokrati og forfatning : den politiske udvikling ; Forandringens årtier ; Fra fremgang til økonomisk krise ; Kampen mellem demokrati og diktatur ; Økonomisk omstilling og kold krig ; Opbygningen af velfærdsstaten ; Den europæiske økonomiske integration ; Ungdomsoprøret og det kulturelle opbrud ; Krise og omstilling : fra industrisamfund til servicesamfund ; Danmark og globaliseringen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anny Skov Madsen

2007

Bogen henvender sig primært til hhx og stx i de gymnasiale uddannelser, men kan også anvendes på andre niveauer, idet den er tilpasset faget historie efter gymnaisereformen. Andre, der er interesserede i historie, hvor man får et hurtigt og godt øjeblik, vil også have stor fornøjelse af den velredigerede historie- og samfundsbog.

Danmarks historien ca. 1850 til i dag er især set i lyset af internationale begivenheder og udviklingstræk, der har formet og påvirket landet. De centrale temaer er industrialiseringen, udviklingen af demokratiet og velfærdssamfundet samt det europæiske økonomiske samarbejde. Også de kulturelle forhold og spændende vinkler på hverdagslivet er medtaget. Et flot illustrationsmateriale med gengivelser af fotografier, kunst, reklamer, grafer og kortmateriale supplerer den velskrevne og spændende tekst. Der er velvalgte citater fra fiktion, erindringer og debat af kendte personer. Formen og indholdet er inspirerende og er absolut motiverende for at læse videre. Forfatteren underviser på Holbæk Handels- og Tekniske Gymnasium.

Bogen ligner i sin opbygning serien, der også er for gymnasiale uddannelser: Fokus : kernestof i historie, 2006-07 og fx Mellemkrigstiden, 2006, men de dækker ikke samme periode.

En spændende, inspirerende og velillustreret danmarkshistorie, der ser samfundsudviklingen, politikken og de kulturelle strømninger på tværs.


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 12 (2008)

af

af

Helle Askgaard

Årg. 91, nr. 12 (2008)


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 15 (2008)

af

af

Bo Jensen

Årg. 125, nr. 15 (2008)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 176 (2008)

af

af

Kai Verner Nielsen

Nr. 176 (2008)