Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Deroute : en familiekrønike

Del 1 af DerouteDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

279 sider

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formroman, slægtsromaner, landliv
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Familiekrønike om gårdmandsdatteren Iben, der fra 1930-ernes landbrugskrise følger tidens bevægelse fra land til by. Følger Ibens slægtshistorie op til og igennem 2. verdenskrigs udfordringer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. jul. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. jul. 2015

Underholdende familiekrønike om en dansk landbofamilies, der begynder midt i 1930-ernes landbrugskrise. Romanen følger bevægelsen fra land til by op til og igennem 2. verdenskrigs mange udfordringer. For dem som holder af slægtsromaner.

Det starter med en gårdbrand hos en fattig landbofamilie under 1930-ernes landbrugskrise. Med gårdmandsdatteren Iben som hovedperson føler vi slægtens gang for familien. Iben flytter fra landet til København, hvor hun møder musikeren Tobias. Iben bliver sangerinde i hans orkester og snart er datteren Rosanna på vej. Da Iben har travlt som sangerinde vokser Rosanna op hos bedsteforældrene på landet, hvor Ibens ugifte søster knytter sig til Rosanna. Det får konsekvenser for familiens videre liv. Handlinger følger slægtens historie op til og igennem 2. verdenskrig. Forfatteren Randi Faxøe Riisom er født i 1938. Hun er udannet engelsk-tysk korrespondent, og har som pensionist læst til mag.art. i dansk og latinamerikansk litteratur.

Dejlig velfortalt familiekrønike, der historisk fortæller om bevægelsen fra land til by. Den velskrivende debuterende forfatter magter fint at bringe liv i sine personer, samtidig med at handlingen fængsler og underholder.

Andre slægtshistorier er fx Vibeke Grønfeldts serie, der begynder med MindetHvo intet vover


, eller fx John Nehms Hvo intet voverAndre slægtshistorier er fx Vibeke Grønfeldts serie, der begynder med Mindet, eller fx John Nehms .Informationer og udgaver

2015

Bog

Randi Faxøe Riisom

mellemgaard, 1. udgave

2015

Ebog

Randi Faxøe Riisom

mellemgaard, 1. udgave

2016

Lydbog (net)

indlæser: Pernille Bévort

Lytteratur

2016

Lydbog (net)

indlæser: Pernille Bévort

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Pernille Bévort

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2015

Lydbog (cd)

indlæser: Pernille Bévort

AV Forlaget Den Grimme Ælling