Bøger / faglitteratur

Derfor sover vi : banebrydende ny viden om søvn og drømmes betydning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
383 sider: ill.
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


Forfatteren præsenterer den nyeste forskning om søvn og drømme og disses betydning for vores sundhed, og giver viden og strategier til at tackle søvnudfordringerne i det moderne samfund.

Indhold

Denne mærkelige ting vi kalder søvn (At sove - ; Koffein, jetlag and melatonin ; Hvad kendetegner og fremkalder søvn ; Abesengem dinosaurer og hvordan man sover med en halv hjerne ; Ændringer i søvnen gennem livet) ; Hvorfor bør du sove (Din mor og Shakespeare vidste det allerede ; For ekstrem til Guiness Book of World Records ; Kræft, hjerteanfald og et kortere liv) ; Hvordan og hvorfor drømmer vi? (Regelmæssigt psykotisk ; Drømme som natlig terapi ; Drømmekreativitet og drømmekontrol) ; Fra sovepiller til en gentænkning af samfund og søvn (Nattens uhyggelige lyde ; iPads, fabriksfløjter og en lille en til natten ; Til både skade og gavn ; Søvn og samfund ; Søvn - en ny vision for det enogtyvende århundrede) ; At sove eller ikke at sove ; Tolv gode råd til dig, der vil sove godt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 13. mar. 2019

En god nattesøvn er livsvigtig for både vægt, humør og helbred og kan samtidig forebygge en række sygdomme. Ny viden om søvn formidles her til alle, der interesserer sig for sundhed og livsstil.

Bogen præsenterer den nyeste søvnforskning, der viser at søvn rent faktisk kan forlænge vores liv. En forbedret søvn giver bl.a. mere energi, bedre humør, bedre hukommelse samt bedre indlæring og et stærkere immunforsvar. Bogen er inddelt i fire dele. Første del indeholder en generel introduktion til søvn, søvnmønstre mv. Anden del handler om hvorfor søvn er så vigtig, og hvad det betyder for vores helbred. Tredje del har fokus på hvorfor og hvordan vi drømmer, mens fjerde del handler om søvnproblemer, søvn og samfund samt nye søvnanbefalinger. Sidst i bogen findes 12 gode råd til at sove godt samt et udførligt indeks. Forfatteren er professor og søvnforsker.

"Derfor sover vi" er fremragende populærvidenskabelig formidling. Det er en yderst interessant fagbog, der formidler den nyeste viden om søvn på en interessant og appellerende måde. Bogen er let at læse og henvender sig til en bred gruppe af læsere. Kapitlerne kan læses selvstændigt eller i den rækkefølge man foretrækker. Nedslag efter interesse fungerer også fint.

Bogen Forstå din søvn, der handler om hvordan man kan styrke sit helbred, hukommelse og humør med bedre søvn, kan også anbefales, hvis man vil læse mere om søvnens betydning for vores sundhed og velvære.