Gå til indholdDerfor hopper jeg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Den autistiske dreng Naoki Higashida (f. 1992) giver her svar på en række spørgsmål om autisme og giver på den måde et indblik i det autistiske barns verden


Anmeldelser (5)


14. mar. 2014

Lærere, pædagoger og pårørende til autister kan her få et indblik i et autistisk barns tankeverden.

Den japanske, autistiske dreng Naoki Higashida var 13 år og nonverbal, da Derfor hopper jeg blev udgivet i 2007. Ved hjælp af en særlig alfabettavle var Naoki i stand til at danne sætninger og derved give udtryk for sin indre tankeverden. Det er der blevet en fin, lille bog ud af. I 58 kapitler af 1-2 siders længde besvarer Naoki en række spørgsmål, som pårørende til autistiske børn uden tvivl må have, som fx "Hvorfor undgår I øjenkontakt, når I taler?" og "Hvorfor sætter du dine biler og klodser på række?". I 2013 oversatte Keiko Yoshida bogen til engelsk i samarbejde med sin mand David Mitchell, som vi kender fra Skyatlas. Parret er selv forældre til et autistisk barn. Den danske udgivelse er oversat fra den engelske udgave, og oversætteren er ligeledes forælder til et autistisk barn. Bogen er populær i bl.a. England og USA, og efterspørgsel herhjemme kan forventes.

Bogen En overlevelsesguide for børn med autisme-spektrum-forstyrrelser fra 2013 vil være oplagt at læse for dem, der søger informationer om autistiske børn og unges udfordringer.

Tankevækkende bog, der i korte kapitler beskriver en autistisk drengs indre verden. Bogen vil blive efterspurgt af pårørende til autistiske børn og unge.

Lektørudtalelse

Af

Signe Rugtved Andersen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Ida Marie Mundt

2014-06-10

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 3. apr. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 5. apr. 2014

Børn & bøger

Af

Eiler Jensen

Årg. 67, nr. 7 (2014)


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014

Lydbog (net)

2014