Bøger / faglitteratur

Derfor har Marx ret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
225 sider
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Introduktion til Karl Marx' tanker i en nutidig sammenhæng belyst gennem besvarelse af 10 udbredte kritikpunkter og fordomme om marxismen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 2. maj 2013

Til politisk interesserede som ønsker viden om marxismen på en lettilgængelig og anderledes facon end en traditionel teoretisk gennemgang.

Marx er ved at komme på mode igen på højere læreanstalter og i samfundet som helhed. Den engelske professor i litteratur Terry Eagleton har en plausibel tilgang til Marx' ideer, men mener at Marx på mange måder havde en rigtig tilgang til væsentlige samfundsmæssige problemstillinger. I ti kapitler behandler han ti udbredte kritikker af Marx og gendriver dem i et lettilgængeligt og klart sprog en for en. Det er spørgsmål som at der ikke længere findes klasser, marxismen er uaktuel i nutidens videnssamfund, marxister taler for voldelige politiske aktioner og marxister tror på en almægtig stat. En lang række aspekter af marxismen behandles ikke i bogen, men den er en form for let introduktion til marxismen og rummer ammunition til nye politiske debatter om samfundets indretning.

I de senere år har flere bøger beskæftiget sig med både Karl Marx og mere tungt teoretisk materiale om hans værk i forskellige afskygninger, fx Hvad er marxisme, 2009, og Marxismen efter Marx, 2013, men der er ikke kommet tilsvarende lettilgængeligt om marxisme i et nutidigt aktuelt perspektiv.

En klar og oplysende introduktion til Karl Marx' tanker i en nutidig sammenhæng belyst gennem besvarelse af 10 udbredte kritikpunkter og fordomme om marxismen.


Social kritik

Årg. 25, nr. 136 (2013)

af

af

Morten Thing

Årg. 25, nr. 136 (2013)