Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Der skydes men ikke med skarpt : dyrlæge Erik Eriksens erindringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

346 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Ophav

Lise Wied Kirkegaard(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


"Et langt liv i dyrenes tjeneste", så kort kan det siges. Læs om dyrlæge Erik Eriksen, der allerede fra barndommen havde en stor interesse for vilde dyr og som beskæftigede sig med dyr gennem hele livet. For læsere, der ynder danske biografier


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2021

af

af

Lars Ovesen

d. 29. jan. 2021

"Et langt liv i dyrenes tjeneste", så kort kan det siges. Læs om dyrlæge Erik Eriksen, der allerede fra barndommen havde en stor interesse for vilde dyr og som beskæftigede sig med dyr gennem hele livet. For læsere, der ynder danske biografier.

Bogen, der er fortalt i jegform, indledes med en beskrivelse af Erik Eriksens barndom og opvækst, hvor kimen blev lagt til et liv i dyrenes tjeneste. Herefter behandles Eriksens uddannelse i årene 1951-57 på den kongelige veterinær- og landbohøjskole, hvorefter bogen beskriver hans tid som nyuddannet dyrlæge samt hans tid som soldat. Efterfølgende beskrives 23 år, hvor Eriksen var tilknyttet ambulatorisk klinik på landbohøjskolen, hvilket satte ham i forbindelse med stort set alle zoologiske haver i Danmark og gav anledning til en række udenlandsrejser. Afslutningsvis behandles hans ansættelse som dyrlæge ved Zoologisk Have i København, den første i 123 år. Teksten er løbende flankeret af diverse billedmateriale.

Jeg har læst bogen og har virkelig følt, at jeg er kommet bag hegnet i datidens forskellige zoologiske haver og har fået et indblik i, hvordan arbejdet foregik. Teksten er medrivende og velskrevet, og det er en bog, der er ret svær at lægge fra sig. Og så er der de mange billeder, der nærmest fortæller deres helt egen historie.

For yderligere dyrlægeerindringer se: Dyrlægens natmad.


Dansk veterinærtidsskrift

Årg. 104, nr. 1 (2021)

af

af

Aage Kristian Olsen Alstrup

Årg. 104, nr. 1 (2021)Informationer og udgaver

2020

Bog

Lise Wied Kirkegaard

mellemgaard, 1. udgave

2020

Ebog

Lise Wied Kirkegaard

mellemgaard