Gå til indholdDer kommer tog : en nostalgisk rejse med jernbanerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

265 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Bred jernbane- og kulturhistorisk mosaik, der i fotos og tekst formidler, hvad der rørte sig på og omkring skinner, bygninger og materiel i jernbanernes danske guldalder 1890-1970


Anmeldelser (3)


17. sep. 2014

Henvender sig bredt til alle jernbanehistorisk interesserede.

Et kalejdoskopisk billedpræget værk om danske jernbaner, der ved første blik kan virke som ustruktureret og fragmentarisk bladrelæsning. Men læst enten samlet eller i "spredt fægtning" fungerer konceptets brikker fint og falder på plads som en mosaik til et rigtigt fint formidlet stykke samlet jernbane- og jernbanekulturhistorie. Hvert kapitel omhandler sit aspekt med en indledende bred hovedtekst, der så udbygges med billeder, malende erindringsglimt og yderligere billedrelaterede tekster, hvor den videregående interesserede kan fordybe sig yderligere i faglige detaljer om fx materiel og begivenheder. Billedmaterialet af fine repræsentative samtidige fotos supplerer teksten på bedste vis og giver læseren et fint atmosfæremættet indtryk af togdriftens gyldne tid 1890-1970. Alt sammen bredt anlagt i form af en nostalgisk rejse på kryds og tværs gennem de danske jernbaners historie - fyldt med damplokomotiver, ledvogtere, lyntog, brobyggerier, ventesale, værksteder, godstog, pakhuse, stationsbygninger og alle typer af rejsende.

Bortset fra det lidt politisk og privat prægede På sporet af Danmark : jernbanen før, nu og i fremtiden ses intet nyere tilsvarende bredt dækkende dansk jernbanehistorisk værk.

En meget indbydende bred jernbane- og kulturhistorisk mosaik der i fine samtidige fotos og ledsagende tekst formidler, hvad der rørte sig på og omkring skinner, bygninger og materiel i jernbanernes danske guldalder 1890-1970.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Spor og baner

Af

Ole Gold

Årg. 3, nr. 14 (2014) = Årg. 2014, nr. 18 (2014)

Jernbanen

Af

Ole Henningsen

2014, nr. 5


Informationer og udgaver

Bog

2014