Gå til indholdBøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Der findes syv verdenshjørner : en rejsedagbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

223 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Genre og formrejsebeskrivelser, rejsedagbøger, dagbøger
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

Bogen er en lettilgængelig rejsedagbog fra et års rejse rundt i Australien, New Zealand, USA og Canada. Den henvender sig til andre rejselystne, unge som ældre, der gerne vil have et indtryk af sådan en rejse.

Timm Vladimir, standupkomiker, og hans kæreste Katrine Engberg, danser og skribent, har her udgivet en bog om deres store rejse. Titlen bygger på et gammelt indiansk verdensbillede der føjer flere dimensioner til de fire hjørner. Timm har fotograferet, og Katrine har lavet teksten udfra parrets dagbøger. De udtaler selv, at her ikke er tale om en epokegørende rejse, og det må man give dem ret i. Det har været en kæmpeoplevelse for dem begge og både fysisk og psykisk udfordrende. Men de har været turister, og det er dette bogen beskriver. Den er delt op i fire afsnit fra de fire lande, og det største og mest spændende afsnit får turen gennem Australien. Dagbogen er gennemillustreret med private farvefotos af god kvalitet.

Der udkommer en del private rejsebeskrivelser, bl.a. Australien, New Zealand, 2000 af Jan Nørgaard Petersen. Den har dog mange flere tørre facts om befolkning, politik og historie. Ole Emil Hansens Syd for solen fra 2005 dækker også Thailand og Malaysia, den har ret dårlige sort-hvide fotos.

En rejsedagbog for den almindelige, lidt eventyrlystne turist, der kan bruges som appetitvækker og første introduktion til at planlægge sådan en rejse. Desværre en lidt kedelig forside; men der er stort set altid interesse for rejsebeskrivelser.Informationer og udgaver

2007

Bog

MyPlanet Multimedia, 1. udgave