Bøger / skønlitteratur / digte

Der er lys i mørket


Beskrivelse


Digte om en ung kvinde, der lider af spiseforstyrrelsen, tvangsoverspisning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2015

af

af

Thomas Olesen

d. 2. dec. 2015

En ung kvinde beretter om sit liv med tvangsoverspisning. Bogen henvender sig til alle, der vil vide mere om lidelsen eller som har brug for et lys i mørket.

Tvangsoverspisning er en spiseforstyrrelse, der fører til et ukontrolleret og overdrevent indtag af mad. Efter madindtaget følger slankekure og skam. I "Der er lys i mørket" følger man en ung kvindes kamp mod det, hun kalder sit "indre spisemonster". Hun beretter bl.a. om det modsætningsfyldte forhold til maden, der skiftevis er hendes ven og fjende. Formen er dagbogsagtigt intim og skrevet på versform.

Man får et ærligt og intimt indblik i kampene i den unge kvindes sind. Selve sproget er en anelse klichéfyldt, men beretningen er vigtig og rørende. Det er fortrøstningsfuldt at læse om kvindens sejr over sin lidelse, da hun endelig står ved sig selv, som hun er. Henvender sig til unge og studerende samt folk, der selv lider af eller blot vil vide mere om tvangsoverspisning.

Den ærlige førstehåndsberetning gør bogen egnet til studerende, da den kan bruges som supplement til teoretiserende fagbøger om tvangsoverspisning. Der findes flere skønlitterære værker om spiseforstyrrelser, som fx dokumentarromanen om anoreksi, Tynd og perfektKom ikke tættere på af Henriette Kinch eller Erna Sassens Kom ikke tættere på om bulimi, men Mette Fuglsangs digte skiller sig ud ved at omhandle tvangsoverspisningDen ærlige førstehåndsberetning gør bogen egnet til studerende, da den kan bruges som supplement til teoretiserende fagbøger om tvangsoverspisning. Der findes flere skønlitterære værker om spiseforstyrrelser, som fx dokumentarromanen om anoreksi, Tynd og perfekt af Henriette Kinch eller Erna Sassens om bulimi, men Mette Fuglsangs digte skiller sig ud ved at omhandle tvangsoverspisning.