Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Der er helte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

89 sider

Udgivet

2018

Genre og formroman, samfundskritik, digte, haiku
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Politiske digte, synspunkter og kronikker om Ukraine og Rusland lige nu


Indhold

  • Døde journalister

  • Politkovskaja, Nemtsov, Sheremet, og

  • 7. oktober gave

  • Kadyrovtsy - blodpenge

  • Kadyrovs befrielse

  • Isa Munajev

  • Amina der ikke ville være sort enke

  • Visum frihed

  • Europa hymnen

  • Faldskærmsbamser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jun. 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 12. jun. 2018

Politiske digte, synspunkter og kronikker om Ukraine og Rusland lige nu. For politisk interesserede læsere.

"Der er helte" er et protestskrift udgivet i forbindelse med at VM i fodbold afholdes i Rusland. I bogen deler forfatter Bjarne Kim Pedersen ud af sine synspunkter om Rusland, Putin, besættelsen af Krim og danskernes og mediernes manglende bevidsthed om vm-værtsnationens politik og handlinger. Bogen veksler mellem kronikker og korte twitter-digte fx: "FIFA WORLD CUP2018/ Bolden gives op/ mens russiske granater/ dræber i Donbas". Forfatteren debuterede i 1982 og har siden udgivet 16 digtsamlinger.

Direkte tekster om den politiske situation i Rusland og Ukraine. Der bliver ikke lagt fingre i mellem, når forfatteren hudfletter Putin og Rusland og de danske mediers dækning af Rusland og besættelsen af Krim. Flere pointer og beretninger bliver gentaget lidt for mange gange, men det er et stærkt opråb og en personlig skildring af betydningen af Putins politik og den russiske besættelse af Krim.

"Der er helte" ligger i forlængelse af forfatterens udgivelse Min maidan affæreGrænsen


Ukraine i spændingsfeltet


fra 2016, der også indeholder politiske digte om Rusland. Faglitteratur om Rusland og Ukraine vil være relevant for målgruppen fx Grænsen af Erika Fatland og Ukraine i spændingsfeltet af Jens Jørgen Nielsen"Der er helte" ligger i forlængelse af forfatterens udgivelse Min maidan affære fra 2016, der også indeholder politiske digte om Rusland. Faglitteratur om Rusland og Ukraine vil være relevant for målgruppen fx af Erika Fatland og Ukraine i spændingsfeltet af Jens Jørgen Nielsen"Der er helte" ligger i forlængelse af forfatterens udgivelse Min maidan affære fra 2016, der også indeholder politiske digte om Rusland. Faglitteratur om Rusland og Ukraine vil være relevant for målgruppen fx Grænsen af Erika Fatland og af Jens Jørgen Nielsen.Informationer og udgaver

2018

Bog

Bjarne Kim Pedersen (f. 1955)

Ravnerock, 1. udgave