Gå til indholdDer er altid nogen at befri : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


21-årlige Katrina bliver indlagt på Odense Universitetshospital med anoreksi. Romanen følger hende i hendes kamp mod vægten og kroppen i hendes 3 måneders ophold der


Anmeldelser (6)


29. jun. 2017

Kroppen fylder alt for meget for Katrina, som bruger alle kneb og mange løgne for at undgå at tage på under sit ophold på en psykiatrisk afdeling for anorektikere. Til primært unge voksne læsere.

Katrina ville ønske hun ikke havde en krop, og bare var en bevidsthed, der svævede rundt uden masse. Hun bliver indlagt på Odense Universitetshospital, og vi følger hende og de andre indlagte piger med anoreksi i de tre måneder, hun er der. Hun snitter lidt i sig selv, spiser slankepiller og forsøger at undgå at spise. Hun er overbevist om, at maden forurener hendes krop. Undervejs får hun psykoser og diagnosen skizofreni, men kommer langsomt til den erkendelse, at det er ok at veje 50 kg hvis det betyder, at hun så kan blive mor. Dette er Johanne Kirstine Falls debutroman.

Usentimental, galgenhumoristisk og hudflettende rapport fra en daglig krigszone, hvor kampen står om sygdomserkendelse, angst og kontrollen over eget liv. Det er foruroligende intens læsning med en overbevisende jeg-fortæller, som synes at være modelleret over forfatterens eget liv.

Johanne Kirstine Fall er litterært i familie med Bjørn Rasmussen (1983-), som med Pynt


Hinsides


, og Helga Johansen (1852-1912), som med Hinsides, begge var skrevet om en kvindes barske møde med psykiatrienJohanne Kirstine Fall er litterært i familie med Bjørn Rasmussen (1983-), som med Pynt, og Helga Johansen (1852-1912), som med , begge var skrevet om en kvindes barske møde med psykiatrienJohanne Kirstine Fall er litterært i familie med Bjørn Rasmussen (1983-), som med Pynt, og Helga Johansen (1852-1912), som med Hinsides, begge var skrevet om en kvindes barske møde med psykiatrien.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Jyllands-posten

Af

Nicklas Freisleben Lund

d. 26. nov. 2017

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 19. aug. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 12. aug. 2017

Information

Af

Mathilde Moestrup

d. 9. aug. 2017

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 11. aug. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2017

Ebog

2017