Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den voldsomme hændelse : sådan organiserer du hjælp og støtte til en kollega


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om de muligheder en arbejdsplads har for at give en hensigtsmæssig og god støtte til den medarbejder, der har været ude for en voldsom hændelse i forbindelse med deres arbejde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 26. okt. 2011

Bogen henvender sig primært til tillidsfolk, sikkerhedsrepræsentanter og ledere, som har brug for baggrundsviden om, hvordan man hjælper en kollega, der er udsat for psykisk belastende hændelser.

Forfatteren er leder af Rigspolitiets psykologtjeneste. Han har gennem mange år arbejdet med forskning og undervisning i, hvordan man organiserer og hjælper/støtter en kollega, når voldsomme hændelser opstår. Voldsomme hændelser kan være af belastende karakter både for den enkelte, men også for arbejdspladsen som organisation. Bogen beskriver en lang række centrale forhold, som man må tage i betragtning, når en organisation vil etablere et beredskab. Forfatteren gennemgår, således hvilke overvejelser man må gøre sig for at etablere en overordnet plan. Den beskriver stress, krise, sorg og traumereaktionerne. Herefter følger forskellige kapitler om, hvordan man drager omsorg for og støtter en kollega med professionel behandling, hvilken rolle har ledelsen, hvad kan kollegaer gøre, hvordan kan man håndtere situationen flere dage senere osv. Det er ikke en selvhjælpsbog, men en indsigt i og forståelse for hvilke mekanismer, der træder i kraft efter en voldsom hændelse.

Den nødvendige smerte, 1987 og Krise og udvikling, 5. udg. 2007, er klassikere. Dialog der bygger bro : metoder til konstruktive samtaler på arbejdspladsen, 2004 er et andet godt bud.

En god bog skrevet i et meget forståeligt sprog om, hvordan man kan støtte en kollega, der er udsat for en voldsom hændelse.


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 30 (2011)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 42, nr. 30 (2011)


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 3 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 3 (2012)