Gå til indholdDen vestindiske arv : dokumentarisk roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

379 sider

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Beskrivelse


I 1829 rejser ægteparret Anna og Thomas Skov fra Flensborg til De Vestindiske Øer for at overtage en sukkerplantage, de har arvet. Deres ideer om plantagedrift og frisindede holdning til slaveriet møder hurtigt stor modstand fra mange sider


Anmeldelser (3)


10. okt. 2011

Bredt anvendelig bog, der er nem og ligetil at læse. Kan bruges som forslag til "en god roman" og er oplagt til de mange, der har læst alle bøgerne i Slægten.

Filmmanden Ebbe Larsen fortæller om det unge ægtepar, Anna og Thomas Skov, der i 1829 bryder op fra deres gode liv i Flensborg for at overtage en sukkerplantage, de har arvet på De vestindiske Øer. På det tidspunkt var Flensborg stadig dansk og et centrum for handel med sukker og rom fra kolonierne, så helt ukendt var stedet ikke for parret. Udover lidt ekstra penge har Anna og Thomas også frisindede ideer om menneskets ret til frihed med i bagagen, og især sidstnævnte giver dem store problemer, for de etablerede og konservative plantageejere er meget imod nogen form for bedring af slavernes forhold. Thomas finder dog en meningsfælle i øernes generalguvernør, Peter von Scholten. Det er ikke nogen stor romankunst, men Ebbe Larsen fortæller ligefremt og umiddelbart om ægteparrets mange genvordigheder, men deres refleksioner over disse kan dog forekomme meget nutidige af og til. Undertitlen er "dokumentarisk roman", men intetsteds antydes, om historien om Anna og Thomas Skov har baggrund i historiske personer. Deres omgivelser og omgangskreds er dog korrekte og beskrives i en række noter bagerst i bogen.

Kim Langers Flugten fra Vestindien fra 2010 foregår også på St. Jan og omhandler slaveopstanden i 1848.

Velfortalt og spændende historisk roman fra De vestindiske Øer. Den lettilgængelige roman kan få mange læsere.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Post

2012-05-23

Kristeligt dagblad

Af

Carsten Bach-Nielsen

d. 9. jan. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2012

Ebog

2011

Punktskrift

2012

Bog

2011