Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den utålmodige alkymist


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

269 sider

Udgivet

2009

Ophav

Lorenzo Silva(forfatter)
Genre og formroman, krimi

Beskrivelse


Krimi. En mand findes død på et hotelværelse med en dildo i anus. Senere findes den høje blondine, han var sammen med, død og nedgravet. Politimakkerparet Bevilacqua og Chamorro sættes på sagen, der udvikler sig til et speget spind om mord, trafficking og nyriges velhaverliv uden for Madrid


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 13. mar. 2009

Glimrende kriminalroman fra Spanien med et nyt, spændende makkerpar i hovedrollerne. Velegnet til krimilæsere og til dem, der vil ind under huden på et spansk nutidsmiljø.

Rubén Bevilacqua er sergent i det spanske politikorps Guardia Civil. Makkeren er den unge Virginia Chamorro, der kæmper sig vej i et mandsdomineret miljø. De bliver sat på sagen om en myrdet mand, der findes død på et hotelværelse. Langsomt optrævles en speget sag om et atomkraftværk og sex-slaver fra østlandene. Sprogligt en nydelse med stærke persontegninger. Hovedpersonerne er både eftertænksomme politifolk og skrøbelige mennesker. Plottet er velkonstrueret, spændingskurven fin. Ikke en hårdtslående, rå politiroman men en stemningsfuld, tankevækkende roman om mord og liv i nutidens Spanien.

Første roman på dansk fra den prisbelønnede spanske forfatter fra 1966. En betydende forfatter, der er mest kendt for denne krimiserie i fire bind. De øvrige titler i serien er ikke oversat til dansk. Denne fik den spanske Nadal-pris og er filmatiseret.

Politimakkerparet Bevilacqua og Chamorro er et godt bekendtskab i denne første, prisbelønnede kriminalroman fra Spanien. I et velkonstrueret plot med gode persontegninger og fine miljøbeskrivelser hører vi om mord, sexslaver og lyssky forretninger. Forfatteren har tre øvrige titler i serien, der ikke er oversat.


Weekendavisen

d. 8. apr. 2009

af

af

Lars Bonnevie

d. 8. apr. 2009Informationer og udgaver

2009

Bog

Lorenzo Silva

EC Edition, 1. udgave

2011

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket

2011

Lydbog (cd)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket

2013

E-bog

Lorenzo Silva

EC Edition

2012

Lydbog (online)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket