Gå til indholdDen usynlige vogter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

440 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Krimi. Politikommissær Amaia Salazar sendes tilbage til sin barndoms landsby i den naturskønne Baztán dal i Baskerlandet. Hun har ikke gode minder derfra, og opklaringen af en række mord på unge piger kommer meget tæt på hendes egen familie


Anmeldelser (6)


29. jan. 2015

I den naturskønne baskiske Baztán dal sker en række bestialske mord på ganske unge piger. Politikommissær Amaia Salazar vender tilbage til sin barndoms landsby og familien, og en spændende opklaring kommer tæt på hende. For krimilæsere der kan lide et anderledes lokalt præg.

I 20 år har kommissær Salazar været væk fra sin hjemegn, dels i USA og siden i Pamplona. I forbindelse med en række mord sendes hun tilbage til sin barndoms landsby Elizondo, der gemmer på mange mørke minder. Hun flytter ind hos sin tante, som hun delvis er vokset op hos af grunde, der langsomt oprulles for læseren. Sideløbende hermed arbejder Amaia med opklaringen, der involverer ældgammel folketro og nær familie. Her er masser af lokalkolorit fra det naturskønne nordspanske område og den historiske landsby. Dolores Redondo er debutant, bogen her er første del i en trilogi fra Baskerlandet, hvilket allerede har skaffet mange turister til den ellers upåagtede dal. "Baztán-trilogien" udkommer i 32 lande og skal filmatiseres.

Det baskiske præg er nyt i krimier, hvilket giver en særlig stemning. Plottet er godt skruet sammen, og der er psykologisk dybde i personskildringen.

Ann Cleeves' krimi-serie fra Shetlandsøerne kan minde mig om denne, da gamle lokale skikke og folketro også her spiller en rolle.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Politiken

Af

Erik Jensen

d. 22. mar. 2015

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 11. apr. 2015

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Morten Hesseldahl

d. 13. mar. 2015

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2015-02-17


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2015

Bog

2015

Ebog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015