Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den ustyrlige trang : fra cigaretter til mobiltelefoner til kærlighed - hvorfor vi bliver afhængige, og hvordan vi kan bryde dårlige vaner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

234 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav

Judson Brewer(forfatter)

Stella Lützer(oversætter)

Stephen S. Mathiasen(oversætter)

Jon Kabat-Zinn(forord)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om hvorfor vi så let bliver afhængige, om hvordan man kan bryde afhængighed blandt andet igennem mindfulness


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 2. aug. 2019

Beskrivelse af de mekanismer, der ligger bag dannelsen af afhængighed og af meditationens gavnlige indflydelse som behandlingsform. Bogen henvender sig primært til de, der vil have en teoretisk forståelsesramme, og samtidig læse om en forskers liv og faglige udvikling.

Med udgangspunkt i B.S. Skinners forskningsresultater i operant betingning og viden om belønningsbaserede indlæringsprocesser forklares hvordan afhængighed opstår, og forskellige former for afhængighed beskrives. Judson Brewer, psykiater og hjerneforsker, bruger mindfulness som redskab i sin terapi af afhængige klienter, og han forklarer dens gavnlige effekt ved at rette fuld opmærksomhed mod vanesløjfer. Vi kan lære at ride på bølgen af trangoplevelser ved at surfe på dem, siger han. Han fortæller om patientforløb, hjerneforskning, hans egne erfaringer med meditation, og henviser til videnskabelige data.

Bogen giver en god indsigt i afhængighedens ulidelige vanesløjfer. Den argumenterer også overbevisende for brugen af mindfulness som behandlingsform og forskningsområde, dog uden at give konkrete anvisninger, bortset fra øvelsen benævnt "Rain", som kan anvendes når trangen bliver overvældende.

FortrylletAfhængighed


har en række tests og øvelser, der giver et billede af graden af afhængighed, samt beskriver metoder til afvænning. Afhængighed er en selvhjælpsbog, der byder på mange øvelser af meditativ karakterFortryllet har en række tests og øvelser, der giver et billede af graden af afhængighed, samt beskriver metoder til afvænning. er en selvhjælpsbog, der byder på mange øvelser af meditativ karakter.


P [online]

d. 16. dec. 2019

af

af

Randi Hvid Poulsen

d. 16. dec. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Judson Brewer

Klim, 1. udgave

2019

Ebog

Judson Brewer

Klim, 1. elektroniske udgave