Gå til indhold



Den tyske pige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

332 sider, tavler

Udgivet

2020

genre/form

roman



,

romaner



Originaludgave

2017


Beskrivelse


I 1939 må den 12-årige Hannah Rosenthal og hendes familie flygte fra Berlin til Cuba. I 2014 får 12-årige Anna Rosen i New York post fra sin afdøde fars cubanske familie. Hannah og Anna må mødes og få familiebåndene redt ud


Anmeldelser (3)


11. apr. 2017

I 1939 må en jødisk pige flygte fra Berlin. 75 år senere opsøger hendes amerikanske niece hende på Cuba, så de mange løser ender i familiens omskiftelige historie kan blive bundet. For læsere af familieromaner, der udspiller sig under dramatiske omstændigheder.

Krystalnatten ændrer alt, og i 1939 må 12-årige Hannah Rosenthal flygte fra sin ellers så privilegerede tilværelse i Berlin. Sammen med sine forældre kommer hun ombord på skibet St. Louis med Cuba som destination. Planen er, at familien derfra vil tage videre til New York. Kun Hannah og moderen kommer i land på Cuba, og Hannahs liv bliver på ingen måde som ventet. Et andet spor er New York 2014, hvor 12-årige Anna Rosen får post fra sin afdøde fars cubanske familie. Faderen omkom 11. september, så Anna har aldrig mødt ham. Sammen med sin mor rejser hun til Cuba, hvor de møder den livskloge og aldrende Hannah.

Denne roman har alle bestsellerens ingredienser: Parallelle spor, der styrer mod katastrofe eller forløsning, historiens vingesus, drama, uretfærdighed, tab, sorg, savn og først og sidst kærlighed. Er det en god bestseller? Ikke rigtig. Den er lidt langtrukken og byder ikke på de store overraskelser. Den 12-årige Hannah er for bevidst om alt omkring sig, og slutningen er både sørgmunter og tårekvalt. Vil den blive populær? Ja.

Kan læses på linje med Anthony Doerrs Alt det lys vi ikke ser


og romaner af Tatiana de Rosnay og Cecilia SamartinKan læses på linje med Anthony Doerrs Alt det lys vi ikke ser og romaner af Tatiana de Rosnay og Cecilia Samartin.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2017-06-09

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 6. jul. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2017

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017