Gå til indholdDen trojanske arv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

329 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Antikvarboghandler Michael Vilhelm Petersen har mistet sin far, der var gammel frihedskæmper. Arven viser sig at være en kæmpeformue, skjult i en bank i Schweiz. Desuden har faderen efterladt en gåde, der fører Michael på sporet af en utrolig, men også yderst farlig hemmelighed fra 2. verdenskrigs sidste dage


Anmeldelser (3)


3. mar. 2011

Dansk spændingsroman der kan sluges på få timer af læsere, der holder af en letlæst thriller med internationalt tilsnit og spor, der fører tilbage til 2. verdenskrig.

Debutroman. Antikvarboghandler Michael Vilhelm Petersen bor alene med sin kat og har fornylig mistet sin far, der var gammel modstandsmand. Til deling mellem de 3 søskende har faderen efterladt en gåde samt en gigantisk bankkonto i Schweiz. Rystet og mystificeret tager Michael fat på at løse gåden, der fører ham vidt omkring og åbenbarer en hidtil velbevaret nazi-hemmelighed med voldsomme konsekvenser. Med nazister og Mosssad i hælene tumler den naive dansker klodset af sted for at afdække sandheden. Sprogligt i orden og ikke mere på kant med troværdighed, end genren sagtens kan bære. Læselig skrift, trykt på lidt tyndt papir og med irriterende ujævn margin. Sigende forsidecollage.

Sammenlignelige danske spændingsforfattere kunne være Frank Esmann, Nis Jakob, Ole Clifford. Temaer fra 2. verdenskrig anvendt som ramme for spændingsromaner ses mest hos udenlandske forfattere som fx Ken Follett.

Underholdende spændingsroman om en almindelig dansker, som uforberedt arver en kæmpeformue fra sin far, der var gammel frihedskæmper. Med arven følger en gåde, der fører historien ind i epicentret af 2. verdenskrigs sidste dage. Med Mossad og nazisympatisører i hælene tumler den naive antikvarboghandler stædigt og noget klodset af sted i den internationale thrillerramme. Hurtigt læst og ganske ferm dansk debut.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Information

Af

Tonny Vorm

d. 8. apr. 2011

Jyllands-posten

Af

Tonny Vorm

2011-03-30


Informationer og udgaver

Bog

2011