Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den tredje stemme : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

460 sider

Udgivet

2015

Ophav

Cilla Börjlind(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 6. dec. 2013

2. del af krimiserie der fører flere røde tråde videre fra forrige bind og lægger op til fortsættelse. Bøgerne bør derfor læses i rækkefølge og udgør aktuelt noget af det bedste indenfor genren.

De garvede manuskriptforfattere fortsætter her historien om politieleven Olivia, der går i sin fars fodspor og nu har fundet den dramatiske sandhed om sin opvækst. Den har forbindelse til krimiplottet, der har et escortbureau og dets prominente kunder som nøglepersoner. Olivia holder formelt en pause fra politiarbejdet, men går alligevel ind i sagen om unge Sandras far, der tilsyneladende har begået selvmord. Den hjemløse ex-politimand Tom Stilton, som vi mødte i seriens første bind, har fået lidt mere styr på sit liv og hjælper den tidligere cirkusartist Abbas med at opklare, hvad der skete med hans forsvundne elskede. Der er mange interessante personer og historier, der knyttes sammen, og bogen slutter med endnu ubesvarede spørgsmål, som kan forventes besvaret i kommende bind. Meget velkonstrueret og spændende samfundskritisk krimi.

Seriens 1. bind er Springflod, 2012. Opbygningen med et eller flere mord, der opklares, mens der stadig er gåder omkring de gennemgående personer at belyse, minder om Stieg Larssons romaner. Den skarpe samfundskritik finder vi også hos andre svenskere som Sjöwall og Wahlöö, Henning Mankell, Leif Persson og ikke mindst Anders Roslund.

Svensk krimiserie af høj kvalitet med samfundskritisk islæt og et stærkt gennemgående persongalleri på begge sider af loven.


Politiken

d. 11. jan. 2014

af

af

Mette Højbjerg

d. 11. jan. 2014Informationer og udgaver

2015

Bog

Cilla Börjlind

Rosinante, 3. udgave

2015

Bog

Cilla Börjlind

Rosinante, 2. udgave

2014

Bog

Cilla Börjlind

Rosinante, 1. udgave

2013

Bog

Cilla Börjlind

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2013

Ebog

Cilla Börjlind

Rosinante, 1. eBogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Grete Tulinius

Nota

2014

Lydbog (net)

indlæser: Grete Tulinius

Rosinante

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Grete Tulinius

Rosinante

2017

Punktskrift

Cilla Börjlind

Nota