Gå til indhold



Den tredje reformation : fra statskristendom til google-buddhisme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

182 sider

Udgivet

2011

genre/form

bibliografi



Originaludgave

2011


Beskrivelse


En beskrivelse af de religiøse forhold i dagens Danmark som ifølge forfatteren er præget af en ny åndelighed: Google er blevet midlet, buddhismen retningen og reformationen omfanget. Som eksempler nævnes Christian Stadils karma til personlig udvikling og Sanne Salomonsens universelle energier


Anmeldelser (9)


17. okt. 2011

Henvender sig til læsere med interesse for nyreligiøsitet og religionssociologi.

Morten Højsgaard Thomsen beskriver de store omvæltninger på det kirkelige område, vi er vidner til, og diskuterer hvor vores tro er på vej hen. Han giver en aktuel situationsbeskrivelse af det, der kan kaldes den nye åndelighed. Som eksempler nævnes bl.a. Christian Stadil, Erik Meier Carlsen m.fl. De religiøse værdier er i opbrud, for danskerne er ikke længere et kristent folk, og kirken har mistet grebet. Højsgaard Thomsen formulerer det således at Google er midlet, buddhismen er retningen og reformationen er omfanget. Kort sagt går det søgende menneske i dag ikke i dybden, men bliver på overfladen. Han er generalsekretær i Bibelselskabet.

Højsgaard Thomsen har bidraget til bøger om lignende emner fx Gudstro i Danmark, 2005, har skrevet Netværksreligion, 2004 og redigeret Den digitale kirke, 2003.

Det er en tankevækkende og interessant beskrivelse af de religiøse forhold i dagens Danmark, hvor Google-buddhismen og ikke islam beskrives som den største religion. Bogen giver et interessant religionssociologisk billede, og den interessante litteraturliste kan hjælpe den interesserede læser videre.

Lektørudtalelse

Af

Hans Michelsen

IKON

Af

Steen Bonde

nr. 78 (2012)

Jyllands-posten

Af

Asker Hedegaard Boye

d. 16. nov. 2011

Politiken

Af

Lars Sandbeck

d. 29. okt. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Svend Bjerg

d. 28. okt. 2011

Information

Af

David Rehling

d. 4. nov. 2011

Præsteforeningens blad

Af

Charlotte Ellermann

Årg. 102, nr. 4 (2012)

Religion

Af

Pernille Molsgaard

2012, nr. 2

Dansk kirketidende

Af

Birgitte Stoklund Larsen

Årg. 164, nr. 1 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Bog

2011