Gå til indholdDen tomme stol : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

204 sider

Udgivet

2012

genre/form

romanOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Historien om det veletablerede ægtepar med adskillige år sammen og deres midtvejskrise med kærlighed, sidespring og en aldrig bearbejdet ungdomskærlighed


Anmeldelser (2)


26. apr. 2012

Historien om det veletablerede ægtepar med adskillige år sammen og deres midtvejskrise med kærlighed, sidespring og en aldrig bearbejdet ungdomskærlighed. Henvender sig til læsere af de efterhånden mange romaner om midtvejskriser.

Klara må på en mental rejse tilbage til sin ungdom i Rom til Carlo, som pludselig forsvandt og efterlod hende gravid med kærlighedsbarnet Maria. En fortid, som hun troede, hun havde lagt bag sig, men som bliver vakt til live igen, da det gode og trygge ægteskab med Thor begynder at slå revner pga. en affære med en kollega, som han har gjort gravid. Langsomt gør hun sig fri af rollen som den perfekte husmor i trygge rammer og finder ind til sin styrke, som kommer af vrede og kærlighed og drømme. Sproget er detaljeret, beskrivende og letflydende fortalt ud fra Klaras synsvinkel.

Marianne Gade har før udgivet romaner med afsæt i den moderne kvindes verden, fx Frost på udsatte steder og Ventetid. Denne historie er præget af mange følelser og forfatterens evne til en dyberegående beskrivelse af kvindesindets mange facetter.

En underholdende roman om det evige dilemma mellem kærlighed og pligt, drømme og virkelighed - sat ind i rammer, som sikkert vil appellere til den modne, kvindelige læser. Kan absolut anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Lone Hjerrild Jensen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 2. jun. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Bog

2012

Ebog

2012