Gå til indholdDen tavse dimension


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

136 sider

Udgivet

2012

genre/form

ordbogOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Om begrebet tavs viden, som peger på at vi kan vide mere, end vi kan redegøre for. Den tavse viden må ses som en afgørende del af videnskabelig erkendelse og som det grundlag, værdier og vurderinger udspringer af


Anmeldelser (6)


2. apr. 2012

Bogen henvender sig til studerende på universiteter og højere læreanstalter.

Forfatteren (1891-1976) der oprindelig var naturvidenskabsmand, har ikke tidligere fået værker oversat til dansk. Men han er kendt af fx pædagoger for sin teori om tavs viden, dvs. viden som vi ikke kan kontrollere eller mærke. Denne teori har spillet en stor rolle for de seneste årtiers teorier, såsom konstruktivisme, situeret læring, mesterlære m.fl. Bogen indeholder tre forelæsninger fra 1966 som i forholdsvis let form præsenterer hans teorier. Første del om selve begrebet, anden del om evolutionen og mennesket og sidste del mest om videnskaben. Emnemæssigt bevæger bogen sig mellem filosofi, humanvidenskaber og naturvidenskaber. Hvilket også afspejler forfatterens livskarriere. Sprogligt forståeligt for målgruppen. Abstraktionsniveauet er mellemhøjt.

Bogen falder i kategori med originale teoretiske værker af fx Wittgenstein, Bourdieu og Habermas, omend Polanyi dog nok ikke har eller vil få samme gennemslagskraft som disse.

Et lille og centralt værk som formentlig vil indgå på linje med andre teoretiske klassikere på mange højere læreanstalter.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Weekendavisen

Af

Ole Thyssen

d. 13. jul. 2012

Filosofiske anmeldelser [online]

Af

Rakel Blöndal Sveinsdóttir

Årg. 2, nr. 1 (2014)

Psykolog nyt

Af

Kjeld Hesselmann

Årg. 66, nr. 18 (2012)

Filosofi

Af

Rakel Blöndal Sveinsdóttir

2014, nr. 1

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Steen Nepper Larsen

2012, nr. 3


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Ebog

2012

Bog

2012