Bøger / skønlitteratur / roman

Den syvende dag


Beskrivelse


41-årige Yang Fei er død, men indtil han kan blive begravet, møder han andre nylig døde og ser tilbage på sit korte, men begivenhedsrige liv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2017

af

af

Birgit Sloth

d. 5. juli 2017

Yang Fei er død, men indtil han kan blive begravet, møder han andre nylig døde og ser tilbage på sit liv. En fascinerende roman om nutidens kinesiske samfund. For for læsere af verdenslitteratur eller med interesse for Kina.

Yang Fei er bare 41 år, da han dør i en ulykke. Han blev som nyfødt adopteret af en ung jernbanearbejder og får en kærlig barndom. Faren, nabokvinden som han betragter som sin mor, hans smukke ekskone og andre skæbner fra hans liv møder han igen i "Landet for de døde uden grave". Gennem personernes liv fortælles om et samfund med voksende markedsøkonomi, ulighed og korruption. Yu Hua har tidligere skrevet At leveFortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod og Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blodYang Fei er bare 41 år, da han dør i en ulykke. Han blev som nyfødt adopteret af en ung jernbanearbejder og får en kærlig barndom. Faren, nabokvinden som han betragter som sin mor, hans smukke ekskone og andre skæbner fra hans liv møder han igen i "Landet for de døde uden grave". Gennem personernes liv fortælles om et samfund med voksende markedsøkonomi, ulighed og korruption. Yu Hua har tidligere skrevet At leve og .

I et flot, poetisk sprog giver romanen indblik i en fremmedartet kultur under forandring, en kultur hvor man ikke længere husker og hædrer sin forfædre. Samfundskritikken har en satirisk form og modspilles fint af den medmenneskelig adfærd, når den gribende fortæller om en håndfuld menneskers indbyrdes relationer. En del spring i tid gør læsningen lidt krævende. God til læsekredse.

HvidløgsballaderneScener fra en landsby fortæller også om livet i et Kina med ulighed og korruption, mens Scener fra en landsby fra Israel har samme både realistiske og absurde fortælling om forbrugersamfundet. Begge er skrevet i samme poetiske sprog med underspillet humorHvidløgsballaderne fortæller også om livet i et Kina med ulighed og korruption, mens fra Israel har samme både realistiske og absurde fortælling om forbrugersamfundet. Begge er skrevet i samme poetiske sprog med underspillet humor.


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2017

af

af

Øjvind Fritjof Arnfred

d. 11. sep. 2017

'Den syvende dag' har samme melankolske skrøbelighed som 'At leve', men den er blandet med humor og en bidende social kritik af det moderne Kina. Hvis man har læst Yu Huas tidligere roman At leve, som...


Jyllands-posten

d. 1. aug. 2017

af

af

Tor Tolstrup

d. 1. aug. 2017


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2017

af

af

Per Krogh Hansen

d. 26. aug. 2017


Politiken

d. 1. aug. 2017

af

af

Alexander Vesterlund

d. 1. aug. 2017


Danmark Kina

Nr. 109 (2018)

af

af

Hans J. Hinrup

Nr. 109 (2018)