Gå til indholdDen svovlgule himmel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

525 sider

Udgivet

2018

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Anmeldelser (7)


13. sep. 2017

Fremragende psykologisk roman om livslange venskaber og kærlighedsforhold i det svensk-finske samfund i Helsingfors. En dannelsesroman, der vil begejstre alle læsere af gode realistiske nordiske romaner.

En forfatter er udsat for en dramatisk hændelse og fortæller derefter om sit liv med fokus på kærlighedsforhold og venskaber. Som 10-årig i 1969 møder han i en sommerferie den jævnaldrende Alex og hans lillesøster Stella, der tilhører overklassen, mens han selv vokser op i den lavere middelklasse. De bliver nære venner, og deres liv er for evigt forbundet. Alex er centrum og gruppen udvides med Krister og Jan-Roger samt delvis Linda. Frem til nutiden fortælles om deres venskaber og liv med ægteskaber og karrierer, mens der trækkes tråde tilbage i historien gennem forældrenes og bedsteforældrenes skæbne.

Svensk-finske Kjell Westö fik sit gennembrud i Danmark med Luftspejling 38


, hvor traumer fra borgerkrigen spiller en stor rolle. I "Den svovlgule himmel" fylder historiske begivenheder mindre, men de er stadig betydningsfulde og medvirker til den dybgående og nuancerede persontegning. Romanen er yderst velskrevet, og man bliver opslugt af denSvensk-finske Kjell Westö fik sit gennembrud i Danmark med Luftspejling 38, hvor traumer fra borgerkrigen spiller en stor rolle. I "Den svovlgule himmel" fylder historiske begivenheder mindre, men de er stadig betydningsfulde og medvirker til den dybgående og nuancerede persontegning. Romanen er yderst velskrevet, og man bliver opslugt af den.

Et lille liv


Nøleren


Når noget slutter


handler om fire mænds livslange venskab, mens Nøleren og Når noget slutter ud over venskab også kredser om erindringens fortrængningerEt lille liv handler om fire mænds livslange venskab, mens og Når noget slutter ud over venskab også kredser om erindringens fortrængningerEt lille liv handler om fire mænds livslange venskab, mens Nøleren og ud over venskab også kredser om erindringens fortrængningerEt lille liv handler om fire mænds livslange venskab, mens Nøleren og Når noget slutter ud over venskab også kredser om erindringens fortrængninger.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2017-09-22

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 6. okt. 2017

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 23. sep. 2017

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 2. dec. 2017

Politiken

Af

Jes Stein Pedersen

d. 9. sep. 2017

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 8. sep. 2017


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2017

Bog

2018

Bog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017