Bøger / faglitteratur

Den svære samtale - kan den blive en god oplevelse? : omsorg og sjælesorg for hele livet


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: Når sundhedspersonale, behandlere, præster og pårørende skal tale med alvorligt syge eller døende om deres sygdom, kaldes det den svære samtale. Og netop den kunst behandler tidligere præst Johannes Henning Jensen i Den svære samtale - kan den blive en god oplevelse? Med cases og erfaringer fra mange slags samtaler i omsorgsarbejde og undervisning viser Johannes Henning Jensen, hvordan der kan være håb og muligheder, selv hvor livet er sværest. Indlevelsen i den nødstedte og kriseramtes følelser og behov for fortrolighed fremstilles i Den svære samtale - kan den blive en god oplevelse? som en fremgangsmåde med store muligheder. Den bygger på Johannes Henning Jensens arbejde som underviser af sundhedsstuderende og på kurser for socialt engagerede frivillige - og især på personlige samtaler om sorg og kriser med døende og deres pårørende som en af hverdagens opgaver i et sogn på Københavns vestegn og på hospice og plejeafdeling for døende. Den svære samtale - kan den blive en god oplevelse? er således en sjælelig førstehjælpskasse, hvor bogens første del behandler praktisk sjælesorg og er en god guide til at forstå begrebet sjælesorg, og hvordan man håndterer nogle af de udfordringer, man møder, når der er behov for sjælesorg. Anden del behandler den teologiske tilgang til sjælesorg og uddyber dele af første del.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 14. sep. 2016

Fagbog om sjælesorg skrevet af tidligere præst. For voksne med enten professionel eller personlig tilgang til sjælesorg.

Bog i to hoveddele: Den første del er den længste og omhandler mange forskellige aspekter af det at yde/have brug for sjælesorg og omsorg. Anden del handler om baggrunden for et kristent menneskesyn. Foruden de to hoveddele består bogen af en indledning skrevet af en anden teolog samt afsluttende kapitler med bl.a. vigtige adresser, når man er i nød, oversigt over cases og litteraturliste.

Bogen er skrevet af en forfatter med meget på hjerte og et personligt kendskab til emnet. De enkelte afsnit kan være gribende, men der mangler en klar opbygning. Bogen springer umotiveret for læseren fra fx et afsnit om dødens indtræden til selvmordstanker. Bogen er skrevet associativt, og som læser mangler man derfor den røde tråd og en kronologi, der folder emnet ud i stedet for at springe fra delemne til delemne inden for det brede overordnede emne.

Sjælesorg i et kristent perspektiv debatteres også i Skæld ud på GudPræsters tavshedspligt. Selvmordstruede mennesker og præsters tavshedspligt og lovgivningen på området behandles også i Præsters tavshedspligtSjælesorg i et kristent perspektiv debatteres også i Skæld ud på Gud. Selvmordstruede mennesker og præsters tavshedspligt og lovgivningen på området behandles også i .


Præsteforeningens blad

Årg. 108, nr. 7 (2018)

af

af

Lars Mandrup

Årg. 108, nr. 7 (2018)