Gå til indholdDen sorte enke


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

492 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2017


Anmeldelser (1)


23. feb. 2017

Islamisk Stat laver en stor terroraktion i Paris, og konservatoren/agenten Gabriel Allons veninde er blandt ofrene. Via et maleri får hun ham posthumt til at samarbejde med franskmændende om at stoppe IS. For alle, der sætter pris på en god politisk thriller med aktuelt stof.

Daniel Silva er nu nået op på bog nr. 13 om den dræbende kunstelsker Gabriel Allon. Islamisk Stat slår til flere steder i Europa, og det er tydeligvis kun første bølge. Gabriels Mossad - eller bare Tjenesten - samarbejder med de franske sikkerhedsstyrker, men da det viser sig, at IS-lederen med det historiske dæknavn Saladin, har meget store planer, må nye midler tages i brug. Tjenesten må finde en kvinde, der kan komme tæt på Saladin, og en ung læge bliver udstyret med træning og grundig dækhistorie: bl.a. at hendes elskede har lidt martyrdøden, hvorfor hun er en hævnende sort engel.

Silva har ikke slækket på kvaliteten og formår stadig at holde en stejl stigende spændingskurve bogen igennem og sandsynliggøre sin historie i uhyggelig grad.

Som Le Carré formår Silva at formidle nutidshistorien gennem thrilleren, og så adskiller han sig stadig fra de fleste andre ved at skrive ud fra en israelsk synsvinkel - uden at være enøjet.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Bog

2017

Bog

2017

Ebog

2017