Gå til indholdDen skandinaviske drøm : socialdemokratiske samtaler om velfærden, krisen, indvandringen og værdierne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

247 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


af Anne Sofie Allarp.

Journalist Anne Sofie Allarp vender i dialog med politikerne Mogens Lykketoft, Carin Jämtin og Jens Stoltenberg den skandinaviske velfærdsmodel og indkredser de vigtigste temaer, som de socialdemokratiske partier i Danmark, Sverige og Norge står overfor


Anmeldelser (4)


16. sep. 2014

Debatbog for de politisk interesserede, og især dem med socialdemokratiske sympatier.

Anne Sofie Allarp er jurist, forfatter, og tidligere international sekretær for Socialdemokraterne i Danmark. Hun har hver for sig interviewet tre fremtrædende socialdemokrater i de tre nordiske lande: Jens Stoltenberg, tidligere norsk statsminister, Carin Jämtin, partisekretær og centralt placeret i det svenske socialdemokrati, og vor egen Mogens Lykketoft. Det er samtaler om de udfordringer partierne og den skandinaviske velfærdsmodel står over for, om svigtende vælgeropbakning, og om bud på en socialdemokratisk vision for fremtiden.

Jeg synes, det lykkes godt for Anne Sofie Allarp at få nogle synspunkter frem hos samtalepartnerne, der peger ud over de daglige politiske slagsmål, og bogen er velskrevet og let læselig. Det er uheldigt, at det enkelte steder ser ud som om de tre socialdemokrater har været i direkte dialog med hinanden.

Socialdemokratiske tænkere


indeholder også en diskussion af, hvordan man udformer en tidssvarende socialdemokratisk ideologi i Skandinavien, med udgangspunkt i en præsentation af 17 af de tænkere, der har haft størst indflydelse på partiet. Er ikke helt så let tilgængeligSocialdemokratiske tænkere indeholder også en diskussion af, hvordan man udformer en tidssvarende socialdemokratisk ideologi i Skandinavien, med udgangspunkt i en præsentation af 17 af de tænkere, der har haft størst indflydelse på partiet. Er ikke helt så let tilgængelig.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Litteratursiden.dk [online]

Af

Beth Høst

2014-10-16

Politiken

Af

Per Michael Jespersen

d. 2. nov. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Michael Böss

d. 27. okt. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014