Gå til indholdDen sidste


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

361 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Spændingssroman om Zoo, der savner spænding i tilværelsen og derfor melder sig til en reality-tv-serie, der skal optages i New Englands vildmark. Den sidste deltager, der er tilbage, vinder. Zoo opdager ikke, at konkurrencen er afblæst og fortsætter længere ind i skoven


Anmeldelser (2)


21. apr. 2017

Uhyggelig dystopi, der begynder som en banal reality-tv optagelse med den modige, unge pige Zoo på et af holdene og munder ud i en katastrofe. For alle læsere af romaner fra en nær fremtid, især unge og yngre, der er med på reality-bølgen.

Zoo er kørt lidt træt i sit almindelige liv med mand, hus og job og måske snart børn. Hun melder sig til en reality-serie for at opleve noget spændende, inden hun for alvor går ind i det voksne liv. Deltagerne skal overleve i vildmarken, de får forskellige udfordringer og udsættes for skræmmende gimmicks. Zoo opdager da også først meget sent, at alle de forladte byer og døde mennesker ikke er en tv-serie med meget stort budget, men den virkelige verden, og at hun er den eneste tilbage fra tv-holdet. Forfatteren er en 35-årig romandebutant fra Adirondack Mountains, New York. Hun har en bachelor i historie og har deltaget i adskillige overlevelseskurser for at kunne skrive bogen, der er udkommet i 25 lande.

Virkelig godt og originalt plot, spændingskurven stiger betragteligt i sidste halvdel. Den første del er ind imellem lidt langtrukken med de grundige beskrivelser af optagelserne og de andre deltagere. Dog alt i alt skruet rigtig godt sammen.

Den filmatiserede Vejen


af Cormac McCarthy handler også om en vandring gennem verden efter en katastrofe. Den er dog mere dyster, hvor denne er lettere læst og også ind imellem næsten humoristiskDen filmatiserede Vejen af Cormac McCarthy handler også om en vandring gennem verden efter en katastrofe. Den er dog mere dyster, hvor denne er lettere læst og også ind imellem næsten humoristisk.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2017-05-19


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017