Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sidste olie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
32 sider: ill. i farver
Udgivet
2013
Genre og form
roman, krimi, undervisningsmaterialer
Sværhedsgrad

for begynderlæsere, let at læse

lix: 12

let: 18

Målgruppe

For 6-8-årige

Undervisning
til skolebrug
Originaludgave
2013

Beskrivelse


Krimi. Verner og Viggo er på besøg hos onkel Peter, der ejer et automobilværksted. Politiet har lige været der, for der er begået et mystisk indbrud. Lige en sag for de friske drenge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 23. maj 2013

De fire små detektivhistorier henvender sig til børn i indskolingsalderen, som er forbi de første vanskeligheder med læsningens kunst. Bøgerne egner sig med deres enkle, identificerbare spændingshistorier primært til drenge mellem 6 og 8 år. Sværhedsgrad: Lix 9-12.

Helt enkle småforbrydelser opklares af de to venner, Verner og Viggo. Lige meget hvor de to drenge er, lurer forbrydelsen. Lige fra forsikringssvindel, uforklarlige indbrud, tyveri af påhængsmotorer til et bortkommet lam - Verner og Viggo klarer ærterne og leverer forbryderne til ordensmagten. Historierne er stilfærdigt spændende med simpelt fremadskridende handling og ingen besværligt sammensatte karakterer. Enkelt og ligetil - og dermed også både lidt kedeligt og meget forudsigeligt. Keld Petersen illustrerer i samme fortælletone som handlingen: Enkelt, éntydigt og forklarende.

Der findes efterhånden temmelig mange krimier for børn - også for begynderlæserne. Som eksempler kan nævnes serierne Bertil og Co og Seje Selma, som ofte har en krimi-intrige som rammehistorie. Den her anmeldte er imidlertid mere ensartet og "renere" indenfor genren - og desuden klart mere éntydig i sit drengeunivers.

Let læselig og helt uforpligtende underholdning kan være udmærket i den daglige læsetræning. Uden på nogen måde at være bemærkelsesværdige, leveres her enkle, lette drenge-krimihistorier uden så mange dikkedarer.