Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

Den sidste kilometer : en bog om at blive klogere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

277 sider, tavler i farver

Udgivet

2012

Ophav

Brian Holm(forfatter, (hovedansvarlig))

Jonas Nyrup(forfatter)

Lance Armstrong(forord)
Genre og formsygehistorier, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør Brian Holms (f. 1962) historie om sit kræftforløb og om at vende tilbage til livet som en ændret mand - fysisk og psykisk


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. okt. 2013

Ny opdateret udgave af Brian Holms bog om hans kamp mod kræften. Målgruppen er stor og bred mellem de mange læsere af biografier.

"Jeg vil altid have respekt for de mennesker, der nok var stærkere end mig, men som gik bort alligevel. Så aldrig en linje om, at sådan besejrede jeg kræften." Sådan tankevækkende, hudløst ærlig, ydmygt og respektfuldt, og med en dyb forløsende forståelse for hvad kræften gør ved mennesker, skriver Brian Holm en fantastisk bog om sin egen kamp mod en kræftsygdom. Ingen helt, der knækker eller besejrer noget, men et menneske af kød og blod som har noget vigtigt på hjerte. Som BH også skriver: "Fakta er, at jeg var pissehamrende heldig at opdage sygdommen i tide. Jeg er heldig stadig at være i live. At lægerne fik fat i sygdommen i tide, har intet med viljestyrke at gøre." Bogen er velskrevet, i samarbejde med Jonas Nyrup, og med forord af Lance Armstrong, men vigtigst af alt: BH har noget vigtigt at fortælle sine medmennesker, der alle på den ene eller anden måde berøres af kræft. Og det fortjener han om noget en medalje for.

Den nye udgave er udvidet med 3 nye refleksive kapitler. Er oplagt at sammenligne med Armstrongs Det handler ikke om cyklen, og jeg kom også til at tænke på Chris MacDonalds Du er ikke alene.

De 3 nye kapitler gør en stærk fortælling om kræft endnu stærkere. Så er 1.udgave slidt, skift til 2. udgave eller suppler gerne på hylden. Kan lånes ud på alle biblioteker.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2009

af

af

Per Månson

d. 11. nov. 2009

Da statistisk set en tredjedel af os enten selv rammes af kræft eller oplever det i allernærmeste familie er målgruppen til denne beretning, der både henvender sig til ramte og pårørende, meget stor.

Den tidligere professionelle cykelrytter og nuværende sportsdirektør Brian Holm udgav Smerten - glæden : erindringer fra et liv på cykel, 2002 efter det aktive karrierestop. Året efter blev han far for første gang og følte sig lykkelig, indtil han fik konstateret tarmkræft med en overlevelseschance på under 50%. Det slog ham ud og gjorde ham indelukket. Han forberedte sig på døden ved bl.a. at sende den 8-måneder gamle søn væk, for at han ikke skulle knytte sig til en dødsmærket far, der var fast besluttet på selvmord, hvis ikke det lykkedes at fjerne kræften. Brian Holm skriver hudløst ærligt om sygdommen og sine reaktioner på den, og det gør bogen meget velegnet som brugsbog for andre i samme situation. Der er referencer til dramatiske begivenheder i cykelkarrieren, men kun for at sætte smerterne især efter operationen i relief. Jonas Nyrup, der har skrevet biografier om Kenneth Carlsen og Martin Jørgensen har hjulpet til, men det er tydeligt Holms eget bramfrie sprog, der levendegøres i teksten. Lance Armstrong har skrevet forord.

Bogen ligger i umiddelbar forlængelse af Armstrongs Det handler ikke om cyklen, 2001 og Holms egen selvbiografi fra 2002.

En meget ærlig og velskrevet bog om kræft, dødsangst og behandling med direkte appel til alle, der får en kræftsygdom ind på livet.


Berlingske tidende

d. 20. nov. 2009

af

af

Ebbe Iversen

d. 20. nov. 2009Informationer og udgaver

2012

Bog

Brian Holm

People's Press, 3. udgave

2009

Bog

Brian Holm

People's Press, 1. udgave

2012

E-bog

Brian Holm

People'sPress, 1. udgave

2010

Lydbog (online)

indlæser: Flemming Larsen

Nota