Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den sidste humanist : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

309 sider

Udgivet

2020

Ophav

Lone Vitus(forfatter)
Genre og formroman, udviklingsromaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Den evigt eftertænksomme Ditlev gifter sig med Mette, selvom hans hjerte stadig hungrer efter en gammel skolekammerat, Eleonora. I begyndelsen går ægteskabet godt men deres forskelle, og Ditlevs bekymrede væsen, får ulykkelige konsekvenser for dem


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 16. apr. 2020

Reflekterende og sælsom roman om den evigt bekymrede og eftertænksomme Ditlev, som er gift med Mette. Deres forskelle, og Ditlevs særprægede adfærd, får ægteskabet til at smuldre, og bedre bliver det ikke af, at han stadig hungrer efter sin gamle skolekammerat, Eleonora. For læsere af rolige og eftertænksomme romaner.

Ditlev tænker stadig på Elenora efter så mange år. Hvor mon hun er, og hvad laver hun? Ditlev elsker også at tænke, noget han bl.a. ynder at gøre i en syrenbusk udenfor, til stor gene for hans kone Mette, som finder det mærkeligt og pinligt, at hendes mand står i en busk hver dag. Der er mange forskelle mellem ægteparret, og langsomt går ægteskabet da også i opløsning, hvilket ikke mindst skyldes Ditlevs bekymrede væsen. Da hans søster, Rie, dør, bliver han kun mere tænksom over livet, kærligheden, fortiden og fremtiden.

En meget unik og særlig læseoplevelse. Sprogligt er romanen en rigtig perle, og en del af fornøjelsen ved bogen er virkelig at kunne smage på ordene og fordøje dem, inden man bladrer til næste side. En særdeles velskrevet roman.

Sprogligt og stemningsmæssigt kan bogen minde om Maren Uthaugs Hvor der er fugle.Informationer og udgaver

2020

Bog

Lone Vitus

Det flydende forlag

2020

Ebog

Lone Vitus

Det Flydende Forlag

2020

Lydbog (net)

indlæser: Esben Hansen

Det Flydende Forlag