Gå til indholdDen sidste gris


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2016

genre/form

essaysOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Samling af kulturkritiske aforismer, fragmenter og korte essays, afsluttende en dramatisk monolog med en mand i en lænestol, alene en nat efter at gæsterne er gået


Anmeldelser (6)


10. mar. 2016

Samling af skarpe, livskloge aforismer og en dramatisk monolog. Fortrinsvis for modne læsere, som kan nyde sproget og fornøjes og provokeres af indholdet.

Horace Engdahl (f. 1948), kultur- og litteraturskribent samt mangeårigt medlem af Det Svenske Akademi, udsender her samtidig på dansk og svensk sin nyeste samling aforismer og korte essays. Bogen slutter med en dramatisk monolog. Emnerne spænder bredt: Fra dødssynder som misundelse og vrede til nutidens helbredssamfund, det svenske syn på væbnede konflikter og forholdet mellem kønnene.

Engdahl skal læses med god tid og opladt sind, så man kan nyde sprog og pointer. Han skriver med humor, ironi, fortvivlelse og selvbevidsthed, men uanset om man er enig eller ej, vækker han eftertanke og bliver aldrig kedelig. Som vanligt har han mange rammende sentenser, man kan gå og gumle på. Forholdet mellem mand og kvinde, ægteskab og skilsmisse får krasse ord med på vejen, og hvis Paradis er kønsneutralt som det svenske "hen", så betakker Engdahl sig. Mindre ironisk men mere hudløs er hans skildring af at blive ældre og oplevelsen af overflødighed og ensomhed.

Jeg nyder helst Engdahl som han er selv og vil sammenligne med hans seneste Cigaretten bagefter


Kulturmannen och andra texter


Århundradets kärlekskrig


. Læser man ham i en aktuel og biografisk kontekst, kan man gribe hans ekskones (Ebba Witt-Brattström) Kulturmannen och andra texter og Århundradets kärlekskrigJeg nyder helst Engdahl som han er selv og vil sammenligne med hans seneste Cigaretten bagefter. Læser man ham i en aktuel og biografisk kontekst, kan man gribe hans ekskones (Ebba Witt-Brattström) og Århundradets kärlekskrigJeg nyder helst Engdahl som han er selv og vil sammenligne med hans seneste Cigaretten bagefter. Læser man ham i en aktuel og biografisk kontekst, kan man gribe hans ekskones (Ebba Witt-Brattström) Kulturmannen och andra texter og Jeg nyder helst Engdahl som han er selv og vil sammenligne med hans seneste Cigaretten bagefter. Læser man ham i en aktuel og biografisk kontekst, kan man gribe hans ekskones (Ebba Witt-Brattström) Kulturmannen och andra texter og Århundradets kärlekskrig.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Kristeligt dagblad

Af

Bo Hakon Jørgensen

d. 2. apr. 2016

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 1. apr. 2016

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 1. apr. 2016

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 1. apr. 2016

Information

Af

Torben Brostrøm

d. 9. apr. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016