Gå til indholdBøger / faglitteratur

Den sære historie om Venus' måne og andre naturvidenskabelige fortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

343 sider

Udgivet

2020

Ophav

Helge Kragh(forfatter)

Beskrivelse


Historien om hvordan naturvidenskaben bliver til, og om nogle af de vigtigste opdagelser inden for de fysiske videnskaber - kemi, fysik og astronomi - som har været med til at danne vores teorier om, hvordan verden hænger sammen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. feb. 2020

Du som er fascineret af naturvidenskabelige opdagelser kan her trygt følge videnskabshistorikeren Helge Kragh, når han øser af sin viden om opdagelsernes forundelige veje indenfor fysik, kemi og astronomi.

Allerede i forordet afslører Helge Kragh, at naturvidenskaben gennem mere end 100 år fx troede, at Venus havde en måne, men at bedre instrumenter påviser, at det har Venus ikke. Som forfatteren skriver: "Historien om naturvidenskaben er fyldt med eksempler på opdagelser, der er blevet justeret, afvist eller udviklet til nye erkendelser og opdagelser - det er det, der kendetegner videnskab." I sin bog samler han en række af de vigtigste naturvidenskabelige opdagelser. Bogen har 14 kapitler som fortæller videnskabshistorien kronologisk. De rækker fra oldtiden frem til "temaer i det 20. århundredes fysiske videnskaber". Her er overskrifter som fx "Atomer og tomrum", "Entropi, kosmos og Gud", "Periodiske systemer", "Relativitetens mange ansigter" og "Videnskabens navne". I sidstnævnte kan du fx læse om navnet "Big Bang" og om "Grundstoffernes navne". Helge Kragh er professor emeritus i videnskabshistorie. Han har fx også skrevet Videnskabens væsen.

Medrivende og entusiastisk formidlet naturvidenskab, hvor du som interesseret læser både er godt underholdt og samtidig bliver klogere på naturvidenskabelige fakta.

En anden lidt mere overfladisk bog om naturvidenskabelige opdagelser er fx Teorier på 30 sekunder.


Litteratursiden.dk [online]

d. 15. maj. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 15. maj. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Helge Kragh

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Mikkel Schou

Audioteket

2020

E-bog

Helge Kragh

Lindhardt og Ringhof, 1

2020

Lydbog (online)

indlæser: Mikkel Schou

Lindhardt og Ringhof