Gå til indholdDen røde grevinde : en europæisk historie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

467 sider: ill.

Udgivet

2011

genre/form

biografierOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Forfatteren har skrevet sin mors, Charlotte Hirdmans (1906-1966), livshistorie ud fra breve, dagbøger, fotos og andre familevidnesbyrd. Moderen levede i Europas mest omskiftelige tid med revolutioner og to verdenskrige


Anmeldelser (6)


5. sep. 2011

Spændende og sprogligt lidt krævende slægtshistorie, der biografisk og historisk skildrer Europas dramatiske periode ca. 1900-1950.

Den svenske forfatter er kønshistoriker og har skrevet sin mors historie ud fra dagbøger, breve, fotos og andre familievidnesbyrd. Charlotte levede i Europas mest omskiftelige tid med 2 verdenskrige. Blev født i Estland lige efter den russiske revolution, voksede op i Østrig-Ungarn, var ung og vild i Berlin, gift med en fattig greve, forelskede sig en tysk kommunist, flygtede fra Stalins terror i Sovjet og Hitlers i Tyskland og endte via Danmark i Sverige. Datteren Yvonne har modtaget en pris for sin meget personlige, sørgmodige, velskrevne og fascinerende familieberetning, der foruden moren også skildrer resten af familien og dermed føjer flere nuancer til livet i Europa i 1900-tallets første halvdel.

Andre sammenlignelige biografier om samme periode kunne være Stefan Zweigs Verden af i går, eller med kvinder i hovedrollen fx Iboja Wandall-Holms Farvel til århundredet eller Sybille Bedfords Kastevinde.

Forfatteren skildrer sin slægt og især moderen Charlotte, der levede et omtumlet liv rundt i Europa i 1. halvdel af 1900-tallet. Bogen er skrevet ud fra breve, dagbøger, fotos, minder og mundtlige overleveringer, og giver samtidig et historisk billede af den dramatiske periode med 2 verdenskrige. Velskrevet, personlig i tonen og henvender sig til et læsevant biografipublikum.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Berlingske tidende

Af

Eva Pohl

d. 18. nov. 2011

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 4. sep. 2011

Politiken

Af

Anette Dina Sørensen

d. 3. dec. 2011

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 30. sep. 2011

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Hans-Henrik Christensen

Nr. 192 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Lydbog (net)

2012

Bog

2011