Gå til indholdDen røde dame : en Andrea de Lima-krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

287 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Privatdetektiven Andrea de Lima sættes på en sag om en forsvunden hjemmehjælper, da hendes søster finder en gennemvædet madras i et tilsyneladende forladt hus. Snart er Andrea selv i fare


Anmeldelser (4)


15. apr. 2011

Dansk kriminalroman. Andet bind i serien om privatdetektiven Andrea de Lima, der opklarer forbrydelser i dagens Danmark ved hjælp af sund fornuft, et godt netværk og en umættelig nysgerrighed. Mere Maria Lang end Patricia Cornwell.

Den tidligere journalist har skrevet flere romaner, fagbøger og artikler. Her genser vi den tidligere jurist og nuværende privatdetektiv Andrea de Lima, der via sin søster blandes ind i en kidnapningssag, der viser sig at have sit udspring i en lusket forretning med snyd med medicin. Romanen er let at læse, og alle tråde samles til sidst. Sideløbende med opklaringen af forbrydelsen hører vi om Andreas og flere bipersoners liv, på samme måde som mange andre danske kriminalforfattere blander deres hovedpersoners privatliv ind i historien. Den knaldrøde forside er iøjnefaldende, med serietitlen "En Andrea de Lima-krimi" sat lidt diskret i nederste hjørne. Bagsideteksten formidler klart, hvad bogen handler om og at den er anden del af en serie.

I bind et Dag & Nat fra 2010 mødte vi de Lima første gang. I toeren udbygges personerne mere. Det hele er velfungerende og effektivt uden at være epokegørende nyskabende. Trofaste krimilæsere vil få en fin lille historie á la Ditte Birkemoses serie om Kit Sorél.

Dansk hverdagskrimi, nr. 2 i serie. Dansk hygge, lidt kidnapning, ikke alt for smarte forbrydere og lidt knas i privatlivet for personerne, gør Den røde dame til et fint, afslappende bekendtskab.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Berlingske tidende

Af

Else Cornelius

d. 29. apr. 2011

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. apr. 2011

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 1. jul. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2014

Ebog

2014

Bog

2011

Bog

2011