Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den private bygherre : sådan styrer du din byggesag : istandsættelse, ombygning, tilbygning og nybyggeri (også typehuse)


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Formålet med Den private bygherre er at kvalificere lægmand til også at være en kritisk og krævende forbruger ved byggesager. Bogen giver derfor et overblik over hele byggeforløbet og nogle enkle redskaber til at styre det med. Man får nyttige råd om bl.a. byggeriets tilrettelæggelse; lovgivning; aftaleforhold; entrepriseformer; kontrakter; økonomi; tidsplaner samt forholdet til myndigheder; rådgivere og håndværkere. Alt sammen præsenteret i en overskuelig og lettilgængelig form. Bogen har en omfattende bilagssamling med tjeklister; kontraktformularer; eksempler etc.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2000

af

af

Birgitte Bornæs

d. 17. maj 2000

Denne grundige og omfattende (men også humoristiske og velskrevne) vejledning i at "tilrettelægge og styre istandsættelse, ombygning, tilbygning og nybyggeri" er skrevet af to "drevne rotter", som begge er bygningskonstruktører fra Byggeteknisk Højskole i Horsens og i dag begge arbejder som arkitekter. De er således erfarne m.h.t. planlægning, styring, projektering og tilsyn med byggeprojekter og øser her gavmildt ud af en viden, som er guld værd for den mere eller mindre drevne privatmand, der optimistisk på egen hånd begiver sig ud i et byggeprojekt – et helt hus eller bare et nyt badeværelse. Bogen kommer hele vejen rundt om emnets problemer, regler, sædvaner, entrepriseformer, formularer o.s.v. og vil helt klart opfylde sit mål om at spare den private bygherre for ekstraregninger, søvnløse nætter, byggesager, ærgrelse, ævl og kævl: Den er helt uundværlig for målgruppen. Emnet er typisk behandlet i epiloger eller enkeltkapitler i bøger om byggeri, men har ikke tidligere været genstand for en fagligt professionel samlet fremstilling. Nu den er her, kan man undre sig over, hvordan den har kunnet undværes.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Når man har været igennem de mange bøger for handymænd af begge køn, der efterhånden findes, og har fået mod på mere og måske større projekter end fx en revnet tagrende, er her en guide, der giver den private bygherre det overblik og de juridiske og organisatoriske værktøjer, der er nødvendige, hvis man med held skal styre en egentlig byggesag. Denne 3. udgave har samme sidetal som 2. udgave fra 2002, og er som denne naturligvis revideret i forhold til licitationslovens afskaffelse i 2001, men jeg kan ikke finde egentlige større forskelle fra 2. til 3.udgave. Bogen kom i 1. udgave i 2000. Det er stadig en glimrende guide for den private bygherre. Den er opdelt i et introducerende afsnit med det man kalder generelle råd. Her fortælles fx om betydningen af at have klare aftaler med håndværkere og andre samarbejdspartnere. Det er bl.a. vigtigt at have styr på økonomi, tid, jura, regler og forsikringer. Næste afsnit redegør for tre forskellige former for entrepriser, fag-, hoved- og totalentreprise. Bogen har en fyldig bilagsdel med organisationsdiagrammer, eksempler på forskellige kontrakter, og der er bl.a. bilag om 1-års og 5-års eftersyn af det byggede. Der findes en del også nyere bøger om istandsættelse og vedligeholdelse af huse, men jeg kender ikke andre, der som denne kan bruges som egentlig guide, hvis man har mod på selv at tilbygge eller nybygge.


Jyllands-posten

d. 8. juni 2000

af

af

Birthe Lindberg

d. 8. juni 2000


Berlingske tidende

d. 18. juni 2000

af

af

Ove Christensen

d. 18. juni 2000


Arkitekten

Årg. 103, nr. 7 (2001)

af

af

Klaus Kastrup-Larsen

Årg. 103, nr. 7 (2001)


Ejendomsmægleren

Årg. 68, nr. 2 (2001)

af

af

Bente Naver

Årg. 68, nr. 2 (2001)


Berlingske tidende

d. 5. maj 2002

af

af

Gitte Nielsen

d. 5. maj 2002