Gå til indholdDen private bygherre : sådan styrer du din byggesag : istandsættelse, ombygning, tilbygning og nybyggeri (også typehuse)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

167 sider: ill.

Udgivet

2007

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2000


Anmeldelser (7)


17. maj. 2000

Denne grundige og omfattende (men også humoristiske og velskrevne) vejledning i at "tilrettelægge og styre istandsættelse, ombygning, tilbygning og nybyggeri" er skrevet af to "drevne rotter", som begge er bygningskonstruktører fra Byggeteknisk Højskole i Horsens og i dag begge arbejder som arkitekter. De er således erfarne m.h.t. planlægning, styring, projektering og tilsyn med byggeprojekter og øser her gavmildt ud af en viden, som er guld værd for den mere eller mindre drevne privatmand, der optimistisk på egen hånd begiver sig ud i et byggeprojekt – et helt hus eller bare et nyt badeværelse. Bogen kommer hele vejen rundt om emnets problemer, regler, sædvaner, entrepriseformer, formularer o.s.v. og vil helt klart opfylde sit mål om at spare den private bygherre for ekstraregninger, søvnløse nætter, byggesager, ærgrelse, ævl og kævl: Den er helt uundværlig for målgruppen. Emnet er typisk behandlet i epiloger eller enkeltkapitler i bøger om byggeri, men har ikke tidligere været genstand for en fagligt professionel samlet fremstilling. Nu den er her, kan man undre sig over, hvordan den har kunnet undværes.

Lektørudtalelse

Af

Birgitte Bornæs

1. jan. 1970

Når man har været igennem de mange bøger for handymænd af begge køn, der efterhånden findes, og har fået mod på mere og måske større projekter end fx en revnet tagrende, er her en guide, der giver den private bygherre det overblik og de juridiske og organisatoriske værktøjer, der er nødvendige, hvis man med held skal styre en egentlig byggesag. Denne 3. udgave har samme sidetal som 2. udgave fra 2002, og er som denne naturligvis revideret i forhold til licitationslovens afskaffelse i 2001, men jeg kan ikke finde egentlige større forskelle fra 2. til 3.udgave. Bogen kom i 1. udgave i 2000. Det er stadig en glimrende guide for den private bygherre. Den er opdelt i et introducerende afsnit med det man kalder generelle råd. Her fortælles fx om betydningen af at have klare aftaler med håndværkere og andre samarbejdspartnere. Det er bl.a. vigtigt at have styr på økonomi, tid, jura, regler og forsikringer. Næste afsnit redegør for tre forskellige former for entrepriser, fag-, hoved- og totalentreprise. Bogen har en fyldig bilagsdel med organisationsdiagrammer, eksempler på forskellige kontrakter, og der er bl.a. bilag om 1-års og 5-års eftersyn af det byggede. Der findes en del også nyere bøger om istandsættelse og vedligeholdelse af huse, men jeg kender ikke andre, der som denne kan bruges som egentlig guide, hvis man har mod på selv at tilbygge eller nybygge.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Jyllands-posten

Af

Birthe Lindberg

d. 8. jun. 2000

Berlingske tidende

Af

Ove Christensen

2000-06-18

Arkitekten

Af

Klaus Kastrup-Larsen

Årg. 103, nr. 7 (2001)

Ejendomsmægleren

Af

Bente Naver

Årg. 68, nr. 2 (2001)

Berlingske tidende

Af

Gitte Nielsen

2002-05-05


Informationer og udgaver

Bog

2007

Bog

2002

Bog

2000