Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den polske lykkejæger

Del 5 af Ketil BrandtDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

407 sider

Udgivet

2016

Ophav

Henrik Brun(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Krimi. Da en polsk erhvervsmand med et blakket rygte kører i land i Ystad med en stor gruppe polske arbejdere, der skal videre til Danmark, mødes hans gruppe af en demonstration. En dansk fagforeningsmand synker død om, og journalisten Ketil Brandt sættes på sagen


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. feb. 2016

En demonstration mod en polsk entreprenør ender med, at en dansk fagforeningsmand falder død om. Er det mord, drab eller ... Sådan begynder denne spændingsbog, som primært henvender sig til mandlige læsere, både dem der læser almindelige krimier og dem der kan lide en solid politisk thriller.

Henrik Brun, der er journalist, præsenterer os her for 6. gang for den klassiske borende journalist, Ketil Brandt, der denne gang dækker en dansk fagforeningsformands pludselige dødsfald under en demonstration. Jobbet trækker Brandt til Polen, hvor han deltager i jagten på en flygtet polsk entreprenør. Brun er en klassisk journalistforfatter, der bruger faglighed både som researcher og som skribent til at fortælle om storpolitik og denne gang i særdeleshed om den modstand tankerne om "arbejdskraftens frie bevægelighed" møder rundt om i Europa.

Brun trækker veksler på sin journalistiske baggrund. Bogen er velresearchet, og teksten flyder frit om letforståeligt fra tasterne, men som flere kolleger har han vanskeligt ved at vende ryggen til reglen om at fortælle det væsentligste først, og man skal langt ind i bogen før man overraskes. Til gengæld skal han roses for sin realisme - og for sit mod til at skrive en thriller, der er stort set renset fra vold og drab. Det er jo ligefrem skræmmende!.

Brun lægger sig i sporet efter andre forfattere med en journalistisk baggrund. Fx Davidsen hvis Den russiske trilogiogså tager os til Østeuropa.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2016

af

af

Helle Post

d. 1. apr. 2016

Spændende krimi der byder på meget andet end mord. Deriblandt et sobert debatoplæg om måden vi modtager udenlandsk arbejdskraft på. En demonstration mod polsk arbejdskraft i Danmark og Sverige ender ...


Litteratursiden.dk [online]

d. 1. apr. 2016

af

af

Helle Post

d. 1. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 13. maj. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. maj. 2016


Politiken

d. 23. mar. 2016

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 23. mar. 2016


Weekendavisen

d. 10. jun. 2016

af

af

Christian Dorph

d. 10. jun. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Henrik Brun

Turbine, 1. udgave

2019

Ebog

Henrik Brun

Saga, 1. e-bogsudgave

2016

Ebog

Henrik Brun

Turbine, E-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Lindhardt og Ringhof