Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografier

Den nyttige idiot : en introduktion til Slavoj Žižeks samfundsteori


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

282 sider

Udgivet

2013

Ophav
Genre og formbibliografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Introduktion til den slovenske filosof og samfundsdebattør Slavoj Žižek (f. 1949) og hans tanker og analyser inden for samfundstænkning og politisk teori


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 8. nov. 2013

Primært for studerende og undervisere på universiteterne inden for sociologi, psykologi, samfundsteori og filosofi.

Den slovenske samfundsdebattør og filosof har fået en internationalt ry bl.a. på baggrund af sine utraditionelle metoder og fremtoning og er visse steder betragtet som venstrefløjens nye intellektuelle håb. Han er uhyre produktiv og i denne bog er det primært hans samfundstænkning og politiske teori der er genstand for analyse. Zizek er kendt for at skrive labyrintisk og svært tilgængeligt, og bogen koncentrerer sig om at skabe et overblik over hans samfundsteori uden at gå for meget i detaljer. Bogen er i 7 kapitler og beskæftiger sig med psykoanalysen som ideologikritik, en kritik af politiske styreformer som kapitalisme, nazisme, stalinisme og leninisme, det revolutionære subjekt og en oversigt over nogle af Zizeks nyere kritikere.

Forfatterne har tidligere udgivet en kortere introduktion til Zizek og hans forfatterskab Slavoj Zizek, 2006, og der er enkelte overlapninger i forhold til nærværende bog. Af andre bøger om Zizek på dansk kan nævnes Den etiske akt som politisk strategi, 2004 af Ter-Borch. Flere af Zizeks egne værker er oversat til dansk, senest Ideologiens sublime objekt, 2010.

En svært tilgængelig introduktion til den slovenske filosof og samfundsdebattør og hans tanker og analyser inden for samfundstænkning og politisk teori.


Politica [online]

Årg. 47, nr. 1 (2015)

af

af

Andreas Wichmann Malmmose, Martin Hvashøj Steffensen

Årg. 47, nr. 1 (2015)


Information

d. 4. jan. 2014

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 4. jan. 2014Informationer og udgaver

2013

Bog

Henrik Jøker Bjerre

Samfundslitteratur, 1. udgave

2013

E-bog

Henrik Jøker Bjerre

Samfundslitteratur