Gå til indholdDen nye selvforsynende have


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

256 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm

Udgivet

2011

Originaludgave

2009


Anmeldelser (1)


28. okt. 2009

DR2-programmet "Bonderøven" har givet selvforsyning en renæssance, og da der bliver vist nye afsnit i løbet af efteråret, vil bogen højst sandsynligt ikke kræve den store formidling. Bogen kan bruges til alle størrelser haver og af både nye og garvede haveejere.

Dette er 5. udgave af en bog, som udkom for første gang på dansk i 1980. Bogen er en klassiker indenfor dyrkning af nyttehaver, og den nu afdøde forfatter var med til at starte økologisk havebrug med sin bog. Bogen gennemgår alle aspekter af nyttehaven, såsom planter, årstider, planlægning, dyrkning - også i drivhuset, og konservering af havens afgrøder. Der er også et afsnit om havens husdyr fx høns og gæs. Bogen er rigt illustreret, hvilket giver gode muligheder for at genkende havens afgrøder.

Denne udgave har fået tilføjet et "nye" i titlen. Det nye i forhold til tidligere udgaver ligger i layoutet, som er blevet nutidigt på omslaget, og bogens flotte tegninger er nu i farver i modsætning til tidligere udgavers bruntonede. Indholdsmæssig er der tale om et genoptryk. Forfatteren har også udgivet Håndbog i selvforsyning, som inddrager langt flere aspekter af vores hverdag end haven.

Selvforsyning og nyttehaver vinder frem hos haveejere, og denne bog er et must i den sammenhæng på trods af bogens alder. Layoutmæssig er denne udgave en forbedring, og om tidligere udgaver skal udskiftes eller suppleres afhænger af brug og stand.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun


Informationer og udgaver

Bog

2011

Bog

2009