Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Den nye hakkebog : en bog om tunesisk hækling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

95 sider: ill. i farver ; 21×28 cm

Udgivet

2011

Ophav

Solvor Hofsli(forfatter)

Lone Dalgaard(oversætter)

Solvor Hofsli(illustrator)

m.fl

Genre og formopskrifter

Beskrivelse


Om teknikken bag hakning med tegninger og tydelige fotos. Kanter, slidser, knaphuller og lommeklapper vises foruden 35 opskrifter på bluser, jakker, veste m.m.


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 15. sep. 2011

Hakning er en blanding af hækling og strikning. En gammel håndarbejdsteknik, som nok især vil tiltale entusiastiske hæklere, men her forklaret så begyndere også kan være med. Med denne teknik, som også kaldes tunesisk hækling, har man flere masker på pinden og kan hurtigere udføre større arbejder.

Forfatteren er norsk husflidslærer, og hakning har tidligere været meget udbredt i Norge. Indledningsvis forklares teknikken ganske grundigt med klare tegninger og tydelige fotos. Kanter, slidser, knaphuller og lommeklapper vises og efter 35 illustrerede opskrifter på prøvelapper med mønstre, striber, hulmønstre etc. er man klar til det egentlige arbejde. Med stadig henvisning til prøvelapperne er der udførlige opskrifter på jakker, veste, bluser, sjaler, huer, vanter og tørklæder til kvinder. Suppleret af gode illustrationer, arbejds- og mønstertegninger. Med hakning er det muligt at udføre en traditionel norsk mønstret sweater. Så det er udelukkende en smagssag, om man synes en strikket udgave er kønnere.

Om hakning findes Kirsten-Trolle Hansen: Hakning, 1987 og teknikken er også omtalt i Politikens hæklebog, 2006. Bogen her indeholder den mest udførlige teknikbeskrivelse og flest opskrifter.

Hakketeknikken genoplives fint med denne bog, omend opskrifterne er lidt gammeldags i udtrykket.


Håndarbejde nu

Årg. 47, nr. 1 (2012)

af

af

Pia Jean Martinussen

Årg. 47, nr. 1 (2012)Informationer og udgaver

2011

Bog

Illustratorer: Anette Oskal Livingstone, Solvor Hofsli, P.E. Nikolajsen

Akacia