Bøger / faglitteratur

Den nye andelsbevægelse


Beskrivelse


Om forskellige vinkler på den deleøkonomi, der så småt gør sit indtog i dagligdagen, samt om potentielle store samfundsomvæltninger i kølvandet på deleøkonomien, bl.a. vil mange eksisterende jobfunktioner og samfundsstrukturer blive overflødiggjort.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2016

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 7. apr. 2016

Korte indspark i debatten om deleøkonomi for samfundsinteresserede læsere.

"Den nye andelsbevægelse" belyser i korte afsnit forskellige vinkler på den deleøkonomi, der så småt gør sit indtog i dagligdagen. Deleøkonomi defineres bredt som tjenester, der gør det muligt at dele eller udleje boliger, biler eller ydelser og er i følge forfatteren beslægtet med fx streamingtjenester der overflødiggør køb af fysiske medier, den klassiske andelsbevægelse og noget så indgroet som nabotjenester på villavejen. Forfatteren forudser store samfundsomvæltninger i kølvandet på deleøkonomien, bl.a. vil mange eksisterende jobfunktioner og samfundsstrukturer blive overflødiggjort. Han har dog helt overvejende positive forventninger til et samfund, hvor de fleste er selvstændige freelancere, og hvor såvel ting som tjenesteydelser deles gnidningsløst.

De korte, essayagtige kapitler er malet med en bred, optimistisk pensel og oser af tro på fremtiden. Om alle vil dele denne optimisme, er usikkert - men "Den nye andelsbevægelse" leverer et interessant syn på den nære fremtid.

Der er ikke skrevet meget på dansk i bogform om deleøkonomi. Herværende bog ligger i forlængelse af forfatterens egen Skal vi dele?Den nye deleøkonomi fra 2014, mens Den nye deleøkonomi giver praktiske anvisninger på, hvordan man kan blive en del af deleøkonomienDer er ikke skrevet meget på dansk i bogform om deleøkonomi. Herværende bog ligger i forlængelse af forfatterens egen Skal vi dele? fra 2014, mens giver praktiske anvisninger på, hvordan man kan blive en del af deleøkonomien.