Gå til indholdDen norske lakaj


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

440 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Krimi. En ung dansk kvinde bliver myrdet i en park i Haag. Tilfældigvis befinder journalisten Ketil Brandt sig i samme by, og da den hovedmistænkte dør under anholdelsen, og der tilsyneladende intet motiv er for drabet på kvinden, vækkes hans journalistiske instinkt


Anmeldelser (5)


30. mar. 2012

Forfatterens reportageagtige fortællestil gør bogen nem at gå til, og er et oplagt bud når feriekufferten skal pakkes. Kan læses af alle, også den knap så læse- eller biblioteksvante mand. Godt beskrivende omslag.

Efter den ikke uefne Den danske lokkedue, 2011, er Henrik Brun (f. 1968) tilbage med et nyt bind i krimiserien om den karismatiske journalist Ketil Brandt. En ung dansk kvinde er blevet myrdet i en park i Haag. Tilfældigvis befinder Brandt sig i selvsamme by, og da den hovedmistænkte dør under anholdelsen, og der tilsyneladende intet motiv er for drabet på kvinden, vækkes hans journalistiske instinkt. Sagen bringer Brandt videre til Tyskland, Danmark og Norge, men som opklaringen skrider frem bliver han klar over at løsningen skal findes i en tragisk hændelse under borgerkrigen i Jugoslavien. Forfatteren er oprindeligt journalist og hans baggrund tilføjer det lidt søgte plot en god portion autenticitet som gør bogen læseværdig og anderledes end de øvrige titler i genren. Samtidig er det også en fornøjelse at læse en spændingsbog befriet for fortællinger om familielivets genvordigheder, uden at det af den grund går ud over realismen og sympatien for den pigeglade hovedperson. Korte kapitler og god typografi.

Kan minde om Leif Davidsen eller Ole Cliffords bøger. Uagtet at der er en del referencer til hændelser/personer fra første bind, kan bogen sagtens læses som en selvstændig udgivelse.

Lettilgængelig og spændende krimi, af en forfatter som bliver bedre og bedre.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Annebeth Larsen Møller

2012-04-10

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 8. jun. 2012

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 22. jun. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. mar. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Ebog

2019

Ebog

2013

Bog

2014

Bog

2012