Gå til indholdDen nordiske MeToo-revolution 2018 - og dens omkostninger : et essay


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

181 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Analyse af tre MeToo-sager: krænkelseskultur på Københavns Universitet, Det Svenske Akademis sammenbrud og forfatterskolesagen. Det konkluderes, at MeToo vil ændre den moderne demokratiske samfundsordning med puritansk nymoralisme og venstreorienteret autoritær ideologi og bringe retssikkerhed og civilisatoriske principper i fald


Anmeldelser (6)


12. jun. 2019

Bog med en kritisk tilgang til MeToo-bevægelsen beskrevet ud fra tre konkrete Me-Too-sager. Første samlede fremstilling af MeToo i Norden. For voksne med interesse for retssikkerhed, demokrati og kønskamp.

Bog, der belyser og kritiserer MeToo-bevægelsen. Forfatteren analyserer tre MeToo-sager: Krænkelseskultur på Københavns Universitet, Det svenske akademis sammenbrud og Forfatterskolesagen. Efter de tre essays kommer en samlet konklusion. Bogens præmis er, at MeToo ikke bare vil kæmpe for ligestilling, men at den vil ændre den moderne demokratiske samfundsordning med puritansk nymoralisme og venstreorienteret autoritær ideologi, og at MeToo bringer retssikkerhed og civilisatoriske principper i fald.

Bogen er meget velunderbygget i sin argumentation og selv om den er kritisk, er det en sober og saglig argumenterende kritik. Forfatteren erklærer sig allerede i bogens indledning kritisk over for MeToo. De tre sager bliver analyseret detaljeret og for den udefrakommende af og til med lidt indforståethed. Forfatteren er private venner med nogle af de implicerede, men hun er helt åben omkring sine relationer, så argumentationen er stadig troværdig.

Forfatteren er selv meget inspireret af 12 regler for livet


Sexual personae


og Sexual personae. Sidstnævnte findes desværre ikke på danskForfatteren er selv meget inspireret af 12 regler for livet og . Sidstnævnte findes desværre ikke på danskForfatteren er selv meget inspireret af 12 regler for livet og Sexual personae. Sidstnævnte findes desværre ikke på dansk.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Den smalle bog [online]

Af

Egil Hvid-Olsen

2020-02-16

Politiken

Af

Dorte Toft

d. 13. aug. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Rasmus Vangshardt

d. 18. jun. 2019

Weekendavisen

Af

Amalie Langballe

d. 19. jul. 2018

Information

Af

Lone Nikolajsen

d. 27. jul. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019