Bøger / skønlitteratur / roman

Den niende bro : tredje bog om slægten Haken i det tyvende århundrede


Beskrivelse


Vi følger Studenten Emil som er tredje generation af slægten Haken og hans forsøg på forsoning med familiens fortid. Vi er bl.a. i 1960'ernes Paris hvor Emil møder berømte franske kunstnere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2012

af

af

Henrik H Pedersen

d. 21. dec. 2012

Til lånere som har læst Peer Louis Aarestrups forrige bøger i serien om familien Haken. Generelt til læsere af danske slægtsromaner som foregår i tiden efter 2. verdenskrig og op igennem det tyvende århundrede.

Romanen er en selvstændig forsættelse af Asfaltblomstens duft, 2010 og Diamantpigen, 2011. I Den niende bro følger vi tredje generation af slægten Haken i perioden 1960-80'erne. Vi følger studenten Emil, og hvordan han og familien Haken forsones med deres nazistiske fortid. Emil tager bl.a. til Paris, hvor en stor del af romanen foregår. Igennem Emil møder vi berømte intelektuelle fra Paris, også personer på tværs af tid, som fx Matisse, Scott Fitzgerald og Gertrude Stein. Et kneb man genkender fra Woody Allens film Midnight in Paris. Her er dog ikke tale om en kunstnerroman, men snarere en lidt anderledes slægtsroman og delvis med et indhold eller tone, som kan læses i såkaldt kristen romanlitteratur. Karakteristisk er endvidere, at romanen undervejs i fortællingen indeholder links til nettet, bl.a. Youtube og Wikipedia, så man kan se eller læse fakta om fx førnævnte personer. Bogen er lidt for lang og beskrivende.

Kan i sprog og stil sammenlignes Peer Louis Aarestrups forrige bøger i serien om slægten Haken.

Højdepunktet er Emils møder med de berømte kunstnere i Paris. Generelt velskrevet og tankevækkende, men forekommer også lidt for lang og beskrivende.


Kristeligt dagblad

d. 28. jan. 2013

af

af

Claus Grymer

d. 28. jan. 2013