Bøger / faglitteratur


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 29. jan. 2016

HjerneForums årlige udgivelse genfortæller i år udvalgte eksempler fra de seneste 15 års tematiske hæfter med et kig ind i fremtiden. For de der vil lidt dybere ind i stoffet.

Hæftet giver en gennemgang af hjernens udvikling fra forhistorisk tid og nedslag i forskningens historie. Dernæst ses på hjernens opbygning fulgt af 5 kapitler om forskellige aspekter ved hjernen: Sanser, hukommelse, afvigelser og intelligens, hvor der stilles spørgsmålstegn ved teorien om de mange intelligenser, som måske snarere handler om sociale færdigheder. Hæftet sluttes af med et blik ind i fremtiden, hvor spørgsmålet er om der simpelthen er for mange menneskehjerner på jorden, hvilket belaster økosfæren, hvis man ikke passer på. HjerneForum er en kreds af forskere, behandlere og formidlere, der informerer om nye forskningsresultater. Formand professor Albert Gjedde har redigeret skriftet og skrevet 6 ud af de 7 kapitler.

Et overskueligt hæfte der giver et fint overblik over den menneskelige hjerne og glimt af hjerneforskningen, skrevet af kapaciteter på området. Der kræves dog en vis faglig viden for at forstå dele af hæftet.

Dette hæfte samler op på rækken af hæfter fra organisationen. En mere populær tilgang til emnet får man fx i serien "Tænkepauser", hvor Leif Østergaard har skrevet HjernenHjernens krinkelkroge og i Michael C. Corballis s krinkelkroge, der har en underholdende vinkel på emnetDette hæfte samler op på rækken af hæfter fra organisationen. En mere populær tilgang til emnet får man fx i serien "Tænkepauser", hvor Leif Østergaard har skrevet Hjernen og i Michael C. Corballis , der har en underholdende vinkel på emnet.