Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den magiske tyv. Bind 1


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
478 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
roman, fantasy
Målgruppe

For 10-12-årige


Beskrivelse


Fantasy. Byen Wellmet er truet, for niveauet af magi falder. Ingen ved hvorfor, men troldmanden Nevery og hans lærling, lommetyven Conn, kan måske finde løsningen. Men det haster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2008

af

af

Bo Knudsen

d. 13. nov. 2008

Første del af en fantasy-trilogi skal nok lokke målgruppen til med en rammende forside og et lækkert layout. Selvlæsning fra ca. 11 år. Oplæsning fra ca. 9 år.

I forlagets pr står "Oliver Twist møder Harry Potter", og meningen er klar nok: Miljøet er som Londons i 1800-tallet. Her kommer Conn, en fattig lommetyv, i lære hos en troldmand. Ingredienserne i øvrigt er bl.a. et faldende magi-niveau, der truer byen, jagten på den magiske genstand "locus magicalicus" og en ond troldmand i ledtog med byens "Underherre". Truslen afværges, men der lægges op til næste bind. Både plot og persongalleri er overskueligt og uden så mange overraskelser, og det er en bog for den yngre del af fantasy-publikummet. Hvis de ynder tykke bøger. Udover den mundrette tekst gør en dejligt stor typografi og brede margener bogen behagelig at læse. Også god at læse højt. Det er forfatterens første bog på dansk. Få men gode s/h tegninger.

I samme boldgade som fx serien om Septimus Heap, Magik (2006/18) og Spiderwick fortællingerne.

Når forlaget i deres pr for bogen nævner Oliver Twist og Harry Potter, er man sporet ind på indholdet. Kvalitetsmæssigt er vi dog ikke på niveau. Mindre kan også gøre det. Og første del af trilogien her er en enkel og underholdende historie, uden så mange overraskelser, som bl.a. vil egne sig som højtlæsning, især for de yngre fantasy-fans, omkring 9-10 år.