Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Den lukkede kiste : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

150 sider

Udgivet

2020

Ophav

Lars Kjædegaard(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Krimi. Agnes Hillstrøm og hendes assistent får en sag på Sjælland, hvor en elskelig, gammel kvinde bliver brutalt myrdet. Har det noget med det lokale asylcenter at gøre?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 31. mar. 2020

Realistiske danske krimier, korte og uden for meget blod eller udenomsværk? Hvis ja, så er Lars Kjædegaards nye serie på foreløbig fem bind oplagt for krimilæsere.

Agnes Hillstrøm er 62 og seniorefterforsker ved en slags rejsehold. Hun er kantet, bedrevidende, utålmodig og læner sig konstant op ad den svære samtale. Men hun er pokkers dygtig, og hendes unge makker, Otto Vang, beundrer hende grænseløst. Her følger vi dem i fem bind om drab rundt omkring i Danmark, hvor de er blevet tilkaldt for at assistere det lokale politi. Nogle af drabssagerne virker mere oplagte end andre, men Agnes Hillstrøm er kompromisløs og har en veludviklet intuition og accepterer ikke lette løsninger.

Velfungerende og komprimerede små krimier, hvor alt overflødigt er skåret væk. Hvert bind er på omkring 150 sider og repræsenterer en afsluttet sag og kan læses uafhængigt af de øvrige. Anslaget er præcist, hvad angår tid, sted og Agnes' sammensatte personlighed, som endda udvikler sig undervejs. Plottet fungerer udmærket og indeholder ofte et overraskende afsluttende twist, og det korte format indbyder næsten til binging. Jeg er på.

Serien med Agnes Hillstrøm minder om tv-serien "Rejseholdet" og er desuden et godt og anvendeligt alternativ til Kirsten Holsts gamle krimier, som er ved at være slidt op.Informationer og udgaver

2020

Bog

Lars Kjædegaard

Gyldendal

2020

Ebog

Lars Kjædegaard

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

Lars Kjædegaard

Rosinante