Gå til indholdDen lille vilde. Bind 1 : April-maj


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

111 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Håndbog med inspiration til sankning af 44 danske planter, der er tilgængelige med forårets komme i april og maj måned. For sankere, der gerne vil have et lille opslagsværk med i lommen, når de går ud i naturen


Anmeldelser (2)


26. feb. 2021

Håndbog med inspiration til sankning af 44 danske planter, der er tilgængelige med forårets komme i april og maj måned. For sankere, der gerne vil have et lille opslagsværk med i lommen, når de går ud i naturen.

"Den lille vilde" er en feltbog i fire bind med i alt ca. 100 forskellige planter kategoriseret efter deres levesteder: nær ferskvand, i skoven, ved stranden og i det åbne land. Hver plante er beskrevet ganske kort med fysiske kendetegn, findested, duft/smag, forslag til anvendelse samt forvekslingsmuligheder. Til at hjælpe med identifikationen er der nærbillede af planten i den pågældende vækstfase og et foto af det typiske levested, hvor man finder planten. Der er krydshenvisninger mellem bindene, så man kan se, hvordan en plante ser ud i andre sæsoner, hvis det giver mening at sanke den der. Hvert enkelt bind har eget register med danske og latinske navne, og i bind 4 er der et samlet register for alle fire bind. Enkelte planter er giftige at indtage i store mængder, fx bog, rå hyldebær og skovsyre.

En grafisk smuk, inspirerende og elegant udgivelse, man kan have med i en stor jakkelomme. Nybegyndere vil måske føle, at det er sparsomt med information.

Hvis man ikke er 100% procent sikker på identifikationen, bør man slå planterne efter i en decideret bestemmelsesnøgle eller lignende, når man kommer hjem: Fx Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftige


Dansk flora


Feltfloraen


, Dansk flora eller FeltfloraenHvis man ikke er 100% procent sikker på identifikationen, bør man slå planterne efter i en decideret bestemmelsesnøgle eller lignende, når man kommer hjem: Fx Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftige, eller FeltfloraenHvis man ikke er 100% procent sikker på identifikationen, bør man slå planterne efter i en decideret bestemmelsesnøgle eller lignende, når man kommer hjem: Fx Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftige, Dansk flora eller Hvis man ikke er 100% procent sikker på identifikationen, bør man slå planterne efter i en decideret bestemmelsesnøgle eller lignende, når man kommer hjem: Fx Kend de spiselige vilde planter - og undgå de giftige, Dansk flora eller Feltfloraen.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Weekendavisen

Af

Peter Friis Møller

d. 31. mar. 2021


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 1)

2021

Bog

2021