Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille prins


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den eventyrlige fortælling om forfatterens møde med den lille prins. Prinsen har besøgt mange planeter på sin rejse og fortæller om de sære voksne, han har mødt. Ikke mindst fortæller han om sin kærlighed til rosen.

Anmeldelser (26)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. sep. 2017

"Kun med hjertet kan man se rigtigt". Historien om den lille prins, der rejser rundt i universet og forundres over de voksnes verden. En eventyrlig fortælling for voksne og større børn.

Piloten må nødlande i ørkenen. Her møder han den lille prins, som kommer fra asteroide B-612. Den lille prins fortæller om sit liv derhjemme, og om rosen han savner. Han fortæller om de steder han har besøgt inden han kom til planeten jorden, om fx den herskesyge konge, den begærlige forretningsmand og drankeren, der drikker for at glemme. Illustrationerne er forfatterens originale i farver. Bogen er i ny oversættelse ved Bjørn Bredal med betegnelsen 1., 2. og 3. udgave, 2017. Der er tale om den samme bog i forskelligt udstyr: 1. udgave er indbundet (22,5 x 16,5 cm), 2. udgave er hæftet paperback (19 x 13,5 cm) og 3. udgave er indbundet med smudsomslag, gulligt papir, blåt bind med titel og vignet i "sølv" (23,5 x 19 cm).

Den udødelige historie om den undrende, filosoferende og ensomme prins fra en fjern planet læses fortsat af vokse og større børn. En smuk udgivelse i et mundret og flydende dansk. De tre udgaver er i god papirkvalitet og med solid indbinding.

Romanen er senest oversat til dansk i 2016: Den lille prinsDen lille prins (Ved Henrik Ægidius). Den hører hjemme i børnebiblioteket. Og i 2001 ved Asta Hoff-Jørgensen: Romanen er senest oversat til dansk i 2016: (Ved Henrik Ægidius). Den hører hjemme i børnebiblioteket. Og i 2001 ved Asta Hoff-Jørgensen: .


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2017

af

af

Merete Trap

d. 17. jan. 2017

Kærligheden, livet og døden. Det naive barns opfattelse af de underlige voksne. Store emner som behandles i denne udødelige klassiker, som her udgives med flapper og pop-op-effekter. En smuk fortælling for børn, voksne og barnlige sjæle.

Fortællingen om "piloten" alias forfatteren selv, der nødlander i ørkenen. Her møder han den lille prins, som kommer fra asteroide B-612. Han er rejst ud for at få hjælp til at redde sin rose. Historien er her gengivet i sin fulde længde, og den indeholder forfatterens akvareltegninger. Historien er tilsat flapper og pop-op-effekter.

Dette er en utroligt smuk udgave af den udødelige klassiker. Den er forunderlig og legende, men desværre også meget skrøbelig. For at forstå historiens budskab, kræver det at man har en vis evne til analyse og refleksion, og egentlig er det nok voksne, der kan værdsætte denne udgivelse bedst. Derfor kan det forvirre modtageren at bogen signalere "pop-op" for de små, mens tekstmængden ikke er forkortet. Bogen kan fx bruges som en dåbsgave, som kan gemmes og findes frem når barnet bliver ældre.

Siden den første oversættelse til dansk i 1950, er bogen udkommet i utallige udgaver. Bogen er, på nær et par enkelte flapper og nogle cm mindre i formater, identisk med en tidligere pop-op udgave fra 2009, Den lille prins (Pop-op bog).


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2020

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 9. sep. 2020

En klassiker genfortalt for børn. En poetisk fortælling om et venskab mellem en lille prins og en pilot. Om ensomhed, kærlighed og om at kunne se med sit hjerte. Højtlæsning for 6-10 år.

En pilot nødlander med sit fly midt i ørkenen. Her møder han en lille prins, som har forladt sit hjem på planeten B612 for at rejse ud i universet og finde sig en ven. Den lille prins besøger andre planeter og møder både en konge, som holder af at befale, og en travl forretningsmand, som ikke vil spilde sin tid. Til sidst besøger han planeten Jorden og møder piloten. Bogens genfortæller, Elisabeth Kiertzner, er også kendt som forfatter til serien om "Omar, Bruno og Mussa", fx Omar, Bruno og Mussa gør alle glade (undtagen dyrehandleren).

Flot udgave af den klassiske franske fortælling. Fint genfortalt i et moderne og børnevenligt sprog, så også yngre læsere kan få glæde af denne smukke historie om store emner som kærlighed, ensomhed, venskab og døden. Illustrationerne er de originale af Antoine De Saint-Exupéry, men fremstår skarpere og med kraftigere farver. Bogen har en flot forside og er trykt på kraftigt papir.

Udkom første gang på dansk i 1950, og denne genfortælling er baseret på udgaven fra 2017, Den lille prinsEn dag med den lille prins (Ved Bjørn Bredal). Tidligere udgaver henvender sig mest til større børn fra 14 år og voksne, men En dag med den lille prins er en pegebog, som introducerer klassikeren for de allermindste fra 1-3 årUdkom første gang på dansk i 1950, og denne genfortælling er baseret på udgaven fra 2017, Den lille prins (Ved Bjørn Bredal). Tidligere udgaver henvender sig mest til større børn fra 14 år og voksne, men er en pegebog, som introducerer klassikeren for de allermindste fra 1-3 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Merete Trap

d. 13. sep. 2016

"Kun med hjertet kan man se rigtigt; det, som er vigtigst, er ikke synligt for ens øjne." Her kommer Antoine De Saint-Exupérys udødelige klassiker i en ny og børnevenlig udgave, for børn fra ca. 8 år og voksne.

Piloten, bogens forfatter, må nødlande i ørkenen. Her møder han den lille prins, som kommer fra asteroide B-612. Den lille prins fortæller om sit liv på planeten, og om rosen han savner. Han fortæller om de steder han har besøgt inden han kom til jorden, om den herskesyge konge, den begærlige forretningsmand og drankeren der drikker for at glemme. Oversat af Henrik Ægidius. Illustrationerne er forfatterens originale i farver.

En rigtig fin, lille udgave af den udødelige klassiker, der med sin visdom og almenmenneskelige appel kan danne grundlag for en læsestund og en dybsindig snak mellem barn og voksen. Hvem ser verden med størst klarhed? Er det barnet eller den voksne? Moralen kommer frem, når barnet betragter den voksne gøre meningsløse ting. Det der virkelig tæller er nærhed, kærlighed og ægthed, ikke den evige jagt på voksenverdenens værdier som karriere og materielle ting. Smukt og vigtigt.

Bogen er trykt og genudgivet utallige gange. Skal man sammenligne med tidligere udgave fra 1970, har herværende udgivelse et mere børnevenligt sprog og layout. Bogens barnlige visdom og dens appel til både børn og voksne, kendes også fra H. C. Andersens eventyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2011

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. sep. 2011

Generationer af børn og voksne verden over har taget dette humanistiske drømmende eventyr om livet, døden og kærligheden til sig. Det vil de kommende generationer også.

I forbindelse med forlagets 40 års jubilæum genudgives Den lille prins sammen med 9 andre af forlagets klassikere, men desværre i en dårlig papirkvalitet, som ikke holder længe. Saint-Exupéry og hans lille prins fra den lille asteroide har ikon-status. Forfatterens forsvinding i 1944 har også bidraget til at holde liv i myten og ikonet Saint-Exupéry og hans forfatterskab. Hans sagnomspundne forsvinding som militærflyver over Middelhavet i 1944 blev dog opklaret i 1998. Han blev skudt ned af en tysk pilot, som ironisk nok, var en stor beundrer af Saint-Exupérys forfatterskab.

Den lille prins er udkommet i utallige udgaver og oplag siden oversættelsen til dansk i 1950 - nogle med de originale farveillustrationer af forfatteren, og med eller uden forord. Denne udgave er uden forord, og med forfatterens illustrationer i sort/hvidt.

Historien om Den lille prins og hans dannelsesrejse i universet har udødelig status, men der findes mere holdbare udgaver end denne. Til supplering hvor de ældre udgaver er slidte.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2018

af

af

Merete Trap

d. 6. apr. 2018

"De voksne er sandelig meget, meget mærkelige" siger den lille prins til sig selv. En helt særlig og eventyrlig fortælling som, i overført betydning, smukt illustrerer barnets forundring overfor den mærkelige voksenverden. For voksne og større børn.

Piloten må nødlande i ørkenen. Her møder han den lille prins, som giver sig til at fortælle ham om sit liv hjemme på planeten B-612. Han fortæller om rosen, som han savner og om de planeter han har besøgt, inden han ankom til jorden. Illustrationerne er forfatterens originale, både i sort/hvid og farver. Bogen er oversat af Henrik Ægidius og denne udgave er i en papkassette.

De voksnes handlinger er ofte meningsløse og uforklarlige. Dette tydeliggøres her gennem prinsens (barnets) undrende betragtninger. Denne store udgave af bogen er velegnet til en dybsindig læsestund, hvor formatet bevirker at både barn og voksen kan kigge med under højtlæsningen. Det er en fin og holdbar udgave, der også vil egne sig godt som gave til både en dåb, konfirmation eller andet.

Siden 1950 hvor bogen første gang blev oversat til dansk, er denne klassiker oversat et utal af gange. Bogen er senest oversat til dansk i 2017 Den lille prinsDen lille prins (Ved Bjørn Bredal). Herværende udgivelse er identisk med (Ved Henrik Ægidius), dog i større format og i kassetteSiden 1950 hvor bogen første gang blev oversat til dansk, er denne klassiker oversat et utal af gange. Bogen er senest oversat til dansk i 2017 (Ved Bjørn Bredal). Herværende udgivelse er identisk med (Ved Henrik Ægidius), dog i større format og i kassette.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ulla Harne

d. 18. dec. 2018

Den klassiske fortælling om flyveren der må lande i ørkenen for at reparere sin maskine. Her møder han en lille dreng, som kommer fra en fremmed planet. Han er draget ud i verden og møder påforskellige planeter en mængde af menneskets tåbeligheder - kongen, der tror, han hersker over universet, den forfængelige, der opfatter alle andre som beundrere, drankeren, der drikker for atglemme, at han drikker osv. Også på planeten Jorden bliver han bedrøvet over livet: her har menneskene for lidt tid til hinanden, de søger hinanden med øjnene i stedet for med hjertet. Flyveren ogden lille prins når at mødes med hjerterne, inden drengen igen forsvinder op til sin planet. Skildringen af voksenverdenens urimeligheder og mærkværdigheder set med et troskyldigt og varmt barnsøjne kan nok forstås af mange børn, men det er nu stadig først og fremmest en eventyrlig bog for voksne om den livskunstner, der er gået tabt i os, da vi blev voksne. For første gang er deoriginale farveakvarellergengivet i en dansk udgave, og det har gjort dem meget smukkere, det grumsede, der var i de sort-hvide gengivelser er helt væk. En smuk nyudgave, som bibliotekerne børanskaffe, selv om de har pæne udgaver af den tidligere første udgave eller anden udgave, som var en billigbog.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2005

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 1. juni 2005

Almindelig kendt og elsket er det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden, livet og døden at kende. Men som først og fremmest handler om ...


litteratursiden.dk

d. 17. apr. 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 17. apr. 2018

Eventyret om den lille prins er en poetisk og filosofisk hyldest til kærligheden, fantasien og barnet i os alle. 'Den lille prins' udkom første gang på fransk i 1943. Det er siden blevet en af de beds...


Kristeligt dagblad

d. 17. jan. 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 17. jan. 2018


Berlingske tidende

d. 23. nov. 2017

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 23. nov. 2017


Berlingske tidende

d. 19. feb. 1995

af

af

Agnete Langgård

d. 19. feb. 1995


Politiken

d. 24. nov. 1986

af

af

Peter Kemp

d. 24. nov. 1986


Berlingske tidende

d. 22. jan. 1987

af

af

Kirsten Holst

d. 22. jan. 1987


Information

d. 21. dec. 1950

af

af

Peter P. Rohde

d. 21. dec. 1950


Social-demokraten

d. 14. dec. 1950

af

af

J. Møller Nielsen

d. 14. dec. 1950


Sorø amtstidende

d. 3. feb. 1951

af

af

Ulla Stenbæk

d. 3. feb. 1951


Berlingske tidende

d. 7. juli 1966

af

af

Knud Togeby

d. 7. juli 1966


Berlingske aftenavis

d. 5. aug. 1966

af

af

Einar Tassing

d. 5. aug. 1966


Politiken

d. 14. dec. 1950

af

af

Carl Johan Elmquist

d. 14. dec. 1950


Berlingske tidende

d. 5. dec. 1950

af

af

Emil Frederiksen

d. 5. dec. 1950


Berlingske tidende

d. 23. feb. 1995

af

af

Per Theil

d. 23. feb. 1995


Strip!

Nr. 46 (2009)

af

af

Erik Barkman

Nr. 46 (2009)


Levende billeder

Årg. 10, nr. 108 (1995)

af

af

Christian Monggaard Christensen

Årg. 10, nr. 108 (1995)


Politiken

d. 18. dec. 1994

af

af

John Chr. Jørgensen

d. 18. dec. 1994



Informationer og udgaver